Merhaba,
Aktif olarak zirve ve canias kullanan müşterimiz var. Dolayısı ile iyisi ve kötüsü ile ilgili bilgim var.
Donanım özelikleri bana sadece zirve çalıştıracağınızı göz önünde bulundurursak fazla geldi.
İşlemci ve ramı düşürebilirsiniz.
Server yapısına uygun işlemciler ve çift psu evet güzel olabilirdi ancak güzel bir kaliteli psu alırsanız uzun vadede kolay kolay sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. (5+ Yıl)
Tam olarak yapınızı bilemiyorum ancak tahmin yürüterek ilerleyeceğim.
Sunucuyu kendi imkanlarınız ile barındırdığınızı varsayarsak;
Ofis ve fabrikada statik ip adresiniz var ise windows güvenlik duvarından ilgili ip adresi dışında dışarıya kapatabilir veya bilgi işlemden router taraflı yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz.
Sunucuyu sabah ve akşam kapatma işlemi yapmanıza gerek yoktur. Tahmini olarak elektrik tasarrufu sebebi ile bu fikre kavuştuğunuzu varsayıyorum. Bilgisayar veya sunucular yük altında çalışmadıkları sürece çok yüksek elektrik tüketimi yapamazlar.
Sunucuyu bir veri merkezi üzerinden barındırdığınızı varsayarsak;
Local bağlantılarda erişim riskiniz olabilir, bu durumda hem windows hem de router taraflı alacağınız işletmeden güncelleme talep ediniz.
Yedekleme olarak; Çalıştığımız müşterilerimizden birisi her gün başlangıcında ve gün bitiminde windows içerisinde diğer diske düzenli olarak yedek almakta ayrıca haftalık olarak ilgili yedekleri kendi tarafında muhafıza etmekte.