Zorunlu askerlik işte tam da bu asarım keserim eserim ben en kral psilopatım diyen bitirimleri adam etmek için devam etmeli )))
Ben Askerliğimi Kars'ta yaptım.
Dereiçi denilen bir disiplin koğuşu vardı.
Dereiçi'nin adını duyan kolları façalı, psikopat, sabıkalı, pdr lik adamların dizleri titrerdi.

Askerde tek sıkıntı yaşanacak konu devreciliktir.
Angarya işler yeni gelen askerlere yaptırılır, yeni gelenler 3-6 ay bu duruma isyan ederler.
Sonra onlara bu işleri yaptıran üst devreler terhis olup kendileri üst devre olunca aynısını alt devrelere yaptırırlar.

Bir de barış döneminde yaptırılan angarya işler yüzünden vatan görevi yapmadığını sananlar olur.
Askerliği iş tanımı sadece savaşmak görevi zanneden arkadaşlar da sıkıntıçekerler.
Oysa savaş zamanı hem savaşılır hem angarya işlerle uğraşılır.
Şuraya siper kazın derler 2 gün canın çıkar siper kazarsın, düşman mevki değiştirir o siperi kapatın şu tarafa siper kazın derler oraya siper kazarsın.

Askerlik psikolojik ve fiziksel stres altında emir komuta zincirini takip edip görevi tamamlayabilme işidir.
Bu yüzden erlere de rütbelilere de eğitimlerde yoğun psikolojik ve fiziksel stres uygulanarak emir komuta zincirini takip etmeleri öğretilir.
Asker aç kaldığında, susuz kaldığında, uykusuz kaldığında, arkadaşı firar ettğinde, arkadaşı şehit olduğunda, yaralandığında, hasta olduğunda disiplini bırakmamalı emir komuta zincirini korumalıdır.
Maalesef bazı arkadaşlar sivil kafası ile askerliği bir spor kampı gibi düşünüyorlar.
Askerlikte aslolan silah kullanmak hızlı koşmaktan ziyade yoğun stres altında emir komuta zincirini korumaktır.
Askerlik stresli bir yerdir ama endişe edilecek bir konu değildir, stres altında olan sadece siz olmayacaksınız.
Askerliği bitirmenin en kolay yolu şahsiyetinizi geri plana alıp kalabalığın içine karışıp günü gerçirmeye çalışmaktır.
Sayılı gün gelir geçer.
Hayırlı tezkereler olsun.