Yedek astsubaylığa çok fazla umutlanma sonra üzülürsün. Bende senin gibiydim yedek astsubay hayali kuruyorum son güne kadar hep çıkacak diye umdum hatta şöyle bir olay oldu bizde. Ben 2001/2a olarak yaptım askerliğimi nisan tarihli yani. O dönem yedek adayları nisanda gidiyordu ve şansa o celp döneminde tsk piyade alımını hiç yapmadı sadece hava, deniz ve jandarma alındı bir de yedek adayları. Ben de o yedek gruplarındaydım ve şöyle bir durum var yerler açıklanmazdan bir gün önce celp dönemi belli olur benim dönemimde herkesin tarihi değişti mayıs haziran olarak benimki nisan kaldı dedim çok şükür çıktı galiba sabaha artık kesinleşir. Sabah bi baktım jandarma çıkmış gruba girdim 200 kişilik gruptan sadece 3 kişiye çıkmış. Şans işi o yüzden benim gibi yıkılma.
Diğer bir husus o klavye delikanlıları ben giderken de vardı yok asarız keseriz döveriz yaşatmayız diyenler. Ben hayatımda hiç kavga etmedim, laf dalaşına bile girmem kolay kolay ortamdan ayrılırım öyle birisiyim. Askerde ne mi oluyor onu anlatayım. Oranın öyle bir atmosferi ve disiplini var ki sen değil orada kavga etmek birbirinle ulu orta bir laf dalaşına bile girsen komutanlar anında hayatının ... işte anlayın artık. O yüzden o klavye delikanlıları da dahil olmak üzere hiç bir halt yiyemiyor. Peki ezmeye, küfretmeye çalışanlar hiç mi olmuyor oluyor ama ezdirmeyeceksin, kendisini bi b.k sanan beş kuruşluk insanlardır bunlar. Sivilde bi baltaya sap olamayan ama ahkam kesen ukalalardır. Çivi çiviyi söker mantığı işler bunlara emin ol.