Hayırlı sabahlar,
Hep söyledim yine söylüyorum: Üretemiyorsan kazanamazsın. Ayrıca ben senin yaşındayken bugün hangi kızla buluşsam diye düşünüyordum..
Ben sana çalışma etme demiyorum ama ailenin durumu çok kötü değilse hayatın tadını çıkarmaya bak. 17 yaş para kazanma yaşı değil çünkü.
Güzel yazmışsınız hocam.
Ben 16 veya 15 yaşlarımda iş hayatına başladım okul çıkışı sanayide bulduğum işe gider meslek öğrenmeye çalışırdım (restaurant, lokanta) ailemin haberi olmazdı arkadaşlarım da dahil, kazandığım parayıda okulda kendime ve birkaç durumu kötü olduğum arkadaşlarıma harcardım (insan hep kendini düşünmemeli gerçekten, bazen ağlıyordum şimdi de öyle bu durumda olan insanlar için) biz evimizde kış günü uyurken hiç kimse düşünüyor mu 1 ekmeğe muhtaç olanı dışarıda bu soğukta nasıl yaşıyor diye bende aynı durumu yaşadım ve hissettim çok zor durum. Şimdi ise mesleğimi aldım elime 8.000 TL maaşım var çok şükür elimden geldiğince de yardımcı da olmaya çalışıyorum demem o ki kardeşim haline şükür et çabala 17 yaşındasın hala ben 23 yaşındayım ben senin yaşındayken 7.5TL alıyordum eski zamandır çok şey geliyor diye düşünme sadece 5 yıl önce o zaman alabildiğim 7.5TL'ye 7 ekmekti. Sen şimdi 12 saat çalıştırıyorlar diyorsun ama ben ve tanıdığım kişiler 14 15 saat bazen 18 saat bile çalışıyorduk gerçekten, zordu şimdide zor ama sadece çabala ve inan hayalin neyse onu yap her zaman kendine inan dürüst ve ahlaklı bir şekilde yapmak istediğin şeyi yap ama unutma sadece çabala.