Peace adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı sabahlar,

Hep söyledim yine söylüyorum: Üretemiyorsan kazanamazsın. Ayrıca ben senin yaşındayken bugün hangi kızla buluşsam diye düşünüyordum..
Ben sana çalışma etme demiyorum ama ailenin durumu çok kötü değilse hayatın tadını çıkarmaya bak. 17 yaş para kazanma yaşı değil çünkü.
Hocam bu durum eskide kaldı artık. Bir söz söylenir. Geleceğin milyonerleri 20'li yaşlardan çıkıyor diye. Bu gerçekten doğru olmaya başladı. Çevreme bakıyorum ve gerçekten daha 19 yaşında bir ürünün üretimini yapıp yurtdışına facebook ads açıp ürün satıyor. Diğerine bakıyorum yaşı 21 bir şirketi var ve yanında kişiler çalışıyor ve de birlikte eğleniyorlar da. Buralara da kendi başlarına gelmiş, gecesini gündüzüne katarak çalışmış kişiler.

Şimdi, ben bu örneği verdim ama arkadaşımız baskı altında kalsın diye değil. Şunu bilmek gerekiyor. Bir işte yiyeceğin ekmeğin varsa o şeyi bulup da yanından geçsen bile başarırsın. Bu sözün altını çiziyorum.

Ama gel gelelim yiyecek ekmeğin yoksa istersen amuda kalk olmaz. Bu forum da online işler de bulunan en eski kişilerden biri olabilirim. 2009 yılında internetten para kazanmak diye sözü duyunca şaşırmıştık. O zaman xticaret vardı. Bilenler bilir. Yani öyle dönemler ki, tıkla kazan, anket doldur para kazan, video izle para kazan gibi gibi ne kadar düzenbaz iş varsa hep o dönemler de çıktı. Hatta çevremde çok kişi, ulan internetten para mı kazanılır diye bıraktılar bu işleri ama ben bir türlü bırakamadım.

Gel zaman git zaman bir dünya iş yaptım. Ya 1 tanesi de mi tutmaz kardeşim. Youtube'da günlük 1500 TL kazanca kadar çıktım. Bu youtube da spamın olduğu dönemler. Millet çuvalla para götürdü. Malum forum da, youtube sayesinde falanca yerden tapu aldım. İşte araba aldım, ev aldım diye konu açılırdı yani. O dönemler. Benim de kulağıma geldi. Kulağımız kesik ya. 1 tane kanalla günde 1500 TL para kazanmaya başladım. Bakın ben 1 tane kanalla yaptım adamlar da böyle 100 tane kanal var. Varın siz düşünün kazançlarını.

Neyse, yanlış hatırlamıyorsam Google ayın 21'inde ödeme yapıyor. 28'de olabilir aklımda değil. Gece 12'de ödeme düşer. Bende ortalarına doğru girdiğim için ödeme gününe kadar 8000 TL civarı bir para biriktirdim. Serhat dedim buldun parayı. Hiç unutmuyorum. Saat gecenin 11.50. Sayfayı bir yeniledim adsense kapanmış. Ya dedim nasıl olur. İşte foruma girdim. R10 belki de günlük o kadar bir sayıda giriş almamıştır. Herkes foruma çöktü çünkü 11.50'de binlerce hesap kapatıldı o gece. Google bize şunu dedi. Artık sizi görüyorum. O ay girdiğim gibi iş elimde patladı. Keşke biraz daha erken girseydim demek olmaz. İşte yiyecek ekmek denilen şey bu.

2018 yılı başında admitad üzerinde bulunan firmaların reklamlarını yaptım. Cheerehapa diye Rus seyahat sigortası firmasına 5 ayda yaklaşık 200 bin TL ciro yaptırdım Google ads reklamlarıyla. Günlük çok güzel kazançlara ulaştım burada da ama firma bulduğum anahtar kelimeye yasak getirip reklamımı kısıtladı sonrası reklam maliyetleriyle baş edemedim o devran da öyle son buldu.

2018 Aralık ayında shopify dropshipping işine girdim. Gecelere kadar çalıştım. İşten gelip geceleyip işe bir kaç saatlik uykuyla giderdim. Nitekim bulduğum 1 üründe haftalık 16 tane ürün sattım. Daha ilk bulduğum üründü. Çevremde çok şaşıran olmuştu. Ben yıllardır yapıyorum böyle bir şeye ilk defa tanık oluyorum diye ama onda da kredi kartı limitin tükendi, çalıştığım firma aylarca maaş veremedi. Haliyle sıfırı tükettik. Ürünü daha ölçekleyemeden bir nevi elimde patladı. O zamandan bu zamana hala daha debelenip dururum.

Çevremde, bir işe giripte yapmakla bilinirim. Serhat yapar diye denilir sürekli ama gel bide bana sor çok şaşırırlar. Oğlum ayda 50 bin dolar kazanacak adamsın neyi yapamıyorsun anlamıyorum ki. İşte falanca kişiden farkın ne.

Daha online sektör de elimi uzatıp da batırdığım çok iş var. Demem o ki. Ya neden olmuyor, neden yapamıyorum diye kendini parçalama sakın. Bende internet işlerine başladığım da hemen hemen senin yaşındaydım. O zamanlar bilgi çok kısıtlıydı. Bilgisayarlar da 256 MB ram'in olduğu dönemler yani 😅

Bir işte nasibin varsa elbet olur ama gerçekten de çalışmak lazım. Ya yapıyorum olmuyor diye bir şey yok. 32 yaşındayım hala daha koşturuyorum. Çünkü elbet olacak canına yandığım işleri. Elbet bir gün devran dönecek ve bende burada Sonunda Başardım diye konu açacağım.

Ne yapacağını bulman gerekiyor. Bir gününü bir gelişim elde etmeden kapatma. Her gün birşeyler öğren. Bir üretim yap. Bu üretim al tahtayı yont demiyorum. Artık sanal dünyadayız. İçerik üret, bir web sitesi inşa et ki yaptım diyorsun ama ne kadar yaptın? Bir arkana dönüp baktığın vakit kaçırdığın bir şeyler olabilir mi bir bak. Artık tüm bilgi youtube da. Muazzam bir hazine.

Çevrende bir işletmesi olan varsa git ürettiği malların reklamını yap. Aç web sitesini ki eminim yoktur. Aç facebook ads'de etkileşim reklamına başla. İnstagram hesabını yönet. Bulunduğun il de reklam ver sonra çevre illere genişlet.

Tencere dibini sıyırmadan bu olmuyor deme. Varsa birilerinin yanında bedava çalış. Git çayını çorbasını önüne getir ama o bilginin çevresinde ol yeter ki.

Ne yapacağını bulman gerekiyor. Amazon dropshipping de yüzlerce reklam olduğu için millet sandı bedava para var ki bu işinde cıvkı çıktı. %5'lere kadar karlar düşmüş. Kazanan ilk zamanlarda kazandı çekip gittiler. Çok çevrem var bu konular da.

Çevre demişken, çevre edin. Bu çok önemli. Kendini senin yapmak istediğin işleri yapan kişilerle donat. Üzerlerine kendi imparatorluğunu kurmak için gitme.

Çok uzun bir yazı oldu kusura bakma ama buraya destan da yazsam senin üzerinde belki anlık bir dokunuş yaparım ama kalıcılık sende saklı. Neyi yapmak istiyorsan onu yap. Olmuyor diye de acele etme. Yapamadığın işlere zaman ver. De ki en az 1 hafta üstüne düşeceğim. 1 hafta çalış.

Umarım sende bir gün, Bende Başardım diye konu açarsın kendine iyi bak.

Başarına..