mcatakcin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet hocam.
Bir konuda uzman olmak, o konuyu çok iyi öğretebileceğiniz anlamına gelmiyor.
Eğitim verirken, anlatılan bilgiden bağımsız olarak bu bilginin nasıl aktarıldığı da önemli.

O yüzden eğitim kendi başına sorunları çözmediğinde yardım alabileceğini bilmek öğrencilerin içini rahatlatıyor.
Bu aslında "riski sıfırlamak" adına gelen müthiş bir tekniktir.
Yani eğitim almak isteyen ama kafası karşılık kişilere "ne yapıp, ne edip bunu size öğreteceğim" garantisidir.
Benim bu forumda yaptığım en büyük hatalardan bir tanesi eğitimi alıp incelemeden karşıdakinin samimiyetine ve konuyu yeni öğrenmemin hevesine kapılarak hemen olumlu yorum atmak oldu. Bu sadece benim için bu şekilde değildir eminim.

Aynı zamanda ilgileneceğim dedikten sonra yarım yamalak ilgilenenler var. Müşteri ile tam olarak ilgilenmeyi eğitimi veren kişi tam anlamıyla yerine getirmeli. Videoları izliyorum eğitimi alıyorum adama bir şey soruyorum saatler sonra yazıyor ama tam olarak istediğimi alamıyorum tekrar sorduğumda tekrar saatler sonra cevap alıyorum ya da yarım yamalak cevaplar alıyorum. 3000'e veriliyorsa bu eğitim başka bir yerde başkası 10000'e versin 3 kişiye versin o kişiyle tam anlamıyla ilgilensin. İnanıyorum hem referansları bu şekilde artacaktır hem de iki tarafta memnun olacaktır.

Ben 1000 TL para ödedim SEO eğitimine eğitimde ahrefs üzerinden backlink alma üzerine anlatımlar yapılmış. Ücretsiz rakip sitelerin forumlara verdiği backlinkleri bulup buraya link verin diyor. KD değerlerine göre düşük rekabetli siteleri bulun diyor. Ben araştırdığımda KD değerlerinin sitelerin backlink sayısına göre sıralandığını öğrendim. Adamların backlinkleri yok 1. sırada yer alıyorlar. KD 0 yazıyor diye rekabeti düşük mü? Ben forum backlinkleri alarak bu siteleri mi geçeceğim? Eğitimi aldığım kişiye bu soruları yöneltsem ee ben eğitimde sitede durma oranının öneminden bahsettim müşteriyi nasıl sitede tutabileceğinden bahsettim gibi cevaplar verecek adım gibi eminim. Ben bilmediğim için forum backlinkleri ile sitemi yukarılara taşıyabileceğime inandım. KD değeri sıfır olan kelimelerde çalışmaya başladım Anladığınız SEO eğitimi verecekseniz müşteri odaklı çalışın amacınız para kazanmak olmasın