Bir ara da farklı bir durum başıma geldi. Sattığım bir script için daha önce Whatsapp dan yazmıştı birisi. Fiyatı çok uygun olmasına rağmen o kadar param yok denkleştirince ulaşayım dedi. Tabii her yazanı kayıt etmiyorum.

Bir kaç ay sonra sanırım arkadaşımla otururken telefon çaldı. İşte scripti satın almak istiyorum, açık kaynak olacak dedi. Şu anda namaza gidiyorum dedi. Bende siz cpanel atın ben kurayım scripti dedim yok benim yazılımcım kurar onu dedi. Arkadaşım da 5 vakit namazında birisi. Dedi ki adamın diksiyonu falan düzgün iyi birisi gibi dedi. Ama ben namaza gidiyorum deyince kıllandım.

Neyse Whatsapp dan yazışıyoruz. Baktım bu daha önce yazan adam. Neymiş efendim, ben scripti verecekmişim parasını ertesi gün verecekmiş. 2 yazılımcı çağırmış, scriptte düzenleme yaptıracakmış. Yarın da adamlar geri gidecekmiş. Dedim siz r10 da üyemisiniz? Zamanında kurumsal hesabım vardı da şimdi yok demeye başladı. Maalesef o zaman veremem dedim. Ticaret puanı yüksek olmayana önce ücret sonra iş dedim. Vay dolandırsam öyle de dolandırırım falan fistan neler neler. Birde üstüne bir çocuğun fotoğrafını attı ağzında oksijen maskeli. Kalp hastası kızı varmış güya. Tabii inanıp vermedim ve saydırıp gitti.

O yüzden forum dışı parasını almadan iş yapmayın. Hatta mutlaka karşı tarafın adını soyadını, telefon numarasını ve neden yazdığını forumdan yazmasını isteyin.