okanmutlu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Takipteyim, sorular çok güzel. Cevaplarını da merak ediyorum.

Farklı mecralarda sorularıma aldığım cevapları aşağıya ekliyorum; belki birilerine faydası olur ya da yanlış edindiğim bilgi varsa düzelten biri çıkar
  • Başlamak için eBay Amerika mı İngiltere mi daha iyi olur?
    • İngiltere daha iyi olur deniyor. Sebep olarak, Amerika pazarında rekabetin daha yüksek olması gösteriliyor.
  • Payoneer hesabımın eBay mağaza lokasyonu ile aynı adresli olması gerekir mi? Türkiye adresli Payonner hesabımı eBay'de kullanamaz mıyım?
    • Evet, mantığını anlayamasam da Amazon ile çalıştığı gibi eBay ile de tam entegre çalışmaya başlamış herhalde Payoneer, bunun için adres uyuşması lazım deniyor. Ancak daha az sorun için Wise (Eski Transferwise) kullanılmasını öneriyorlar eBay UK için. Yalnız Wse sonuçta parayı sizin banka hesabınıza atıyor. Vergilendirme durumu ne olur bilmiyorum. Yahut yurtdışında wise kartı temin edilirse veya Payoneer kartınız varsa ve wise'dan paranızı Payoneer'e atıp Türkiye'de Payoneer kartınızla çekebiliyorsanız vergi sorunu olmaz.
  • Türkiye'den eBay Amerika veya İngiltere mağazalarını (orada gibi) çalışmak için VDS kullanmak şart mı?
    • İngiltere kullanacaksanız VDS şart deniyor. Tamamen İngiltere'de gibi çalışmak için bunun gerekmesini anlıyorum ama zaten Türkiye adresi ile de eBay UK'de çalışılabildiği bilgisi var, vergi ödeyerek. Nedenini tam anlayamasam da herhalde vergi ödemeden çalışmanın yolu bu; İngiltere'de bir kullanıcı gibi çalışmak için İngiltere sabit IP'li windows vds üzerinden masaüstü uzak bağlantı ile bağlanın ve işlenleri öyle halledin deniyor.
  • Amazon'dan alıp eBay'de sorun yaşamadan satmak için kargo adresi çeviren bir servis kullanmam yeterli olur mu?
    • Evet, bunun için adres çeviren bir servis kullanmak yeterli deniyor. Ancak bazı müşterilerin Amazon paketini görünce şikayet ederek mağazayı kapattırabildiği, bunun için riskli olduğu söyleniyor. eBay kesinlikle Amazon'dan dropship yapmanızı istemiyor. Bunun yerine wholesale yani totancı firmalardan dropship yapmanıza müsaade ediyor.
  • Türkiye'den, Türkiye adresimle eBay Amerika veya eBay İngiltere çalışsam, Türkiye'de nasıl bir vergi öderim?
    • İngiltere için orada %20 vergi olacağı söyleniyor. Burada, Türkiye'de nasıl bir şey çıkacak, muafiyet belgesinin kapsamı ne ve alınabilir mi; bunları henüz bilmiyorum.