OrunnYzlm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam teknoloji ilerledi. Bu da gelişmiş ülkeler olmak üzere gelişmekte olan ülkelerde de bazı değişimlerin yaşanmasına sebep oldu. Atıyorum gelişen teknoloji sayesinde seri üretime geçildi. Firmalar az girdi ile çok çıktı alabilmenin yeni formüllerini buldular. Eskiden televizyonlar çok çok pahalı iken şimdi genel itibari ile üretim sayısı arttı ve ucuzladı. Bu kullandığımız tüm ürünlerde geçerli. Gelişmekte olan ülkeler arasında yer aldığımız için de ,ve dahi Avrupa ile Asya'nın kesişiminde olmamız da etkili, teknolojik gelişmelerden faydalanabiliyoruz.
Revilationer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ilk başta bu şekilde anlatınca mantıklı gelse de o yılları diğer ülkelerle karşılaştırdığımızda yine vasat kalıyor. Teknolojinin kesinlikle çok büyük etkisi var ama ben her dönemi, o dönemin şartlarıyla değerlendirme taraftarıyım. Türkiye'yi bu gün 90'larla karşılaştırdığın zaman tabi ki çok ilerlemişiz. Peki 90'lardaki Türkiyeyi 90'lardaki ülkelerle kıyasladığımızda? Sonuç pek değişmiyor gerçi
Daha net sorayım o zaman. Ben bugün elimde cep telefonu ile istediğim kişiye hızlı ulaşabiliyorsam bu xxx parti sayesinde mi oluyor yoksa teknolojinin getirisi mi? Eğer teknoloji diyecek olursa xxx kişi/kurum/partilere hangi zihniyet ile uyarlanabilir, benim varamadığım mantık yolu burası aslında