iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hesaplamaların hepsi yanlış.
1 ayda 22 iş günü var.
Günde çalışma saati 8 saat.
4250 tl net alması gereken miktar.
Hangi saat aralığı belirtildiyse o saat aralığında çalışmış olur. İsterse iş veren 10dklık iş versin. Çalışan 4 saat zaman ayırdıysa 4 saat maaş alır.
Gece vardiyası 1,5 ücrettir. Yani 4250x1,5 maaş eder.

hadi onu geçtim, normal ücret üzerinden hesaplansa bile çalışacak kişiye günlük 90 küsur tl ödenmesi gerekiyor. Yani 2000-2200 tl lik bir ilan bu.

böyle bir ilan açmak suç. Şikayet edilse hapis cezası var onu bile bilmiyorsunuz.

insanları sömürmeyi bırakın, insanların hakkını ezmeyi bırakın. Yarım saatlik bir iş ise başvur sen yap o zaman.

ben de öğrenci oldum ama hayatımda kendimi ezdirmedim, ezdirmem de. Aç kalırım yine de bu insanlara iş yapmam.

750 tlye bu işi alacak arkadaşlar gerçekten 750 tl için bu işte çalışacaksanız ben size 750 tl yardımda bulunacağım. 10 öğrenci arkadaşa destek olacağım.

not: bu mesajımdan önce arkadaşa mesaj atmış olunması lazım ve öğrenci belgesini bana iletmesi lazım.
Kamu görevlisiyseniz evet dedikleriniz geçerli. Ya da belki ultra zengin bir holdingte çalışıyorsunuzdur bilemem. Zaten ne iş yaptiğinizında pek bir önemi de yok. Maalesef hayatin gerçekleri böyle hocam. Biliyorum ki gerçekler çok üzücü. Tepkinize hak veriyorum. Şunuda eklemek isterim ki ben her ne kadar kendi işimi yapsamda işveren değilim bende işçi konumundayım. Yani tutup burda patronları savunma gibi bir niyetim yok. Sizin için 750 tl kolay kazanılması gereken bir ücret olabilirken herkes için böyle olmayabiliyor. Amacınızın piyasayı yükselterek insanların daha rahat yaşamasını sağlamak oldugunuda anlıyorum ki bunda sonuna kadar hak veriyorum. Yinede gel gelelim hayat böyle değil...