Açıkçası kendim yazmayı bırakıyorum hocam. Başka bir işe girmek üzereyim. Makale yazarken sadece yazmak değil, bunun bir de pazarlaması var, eğer sipariş alıyorsan iş bulma süreci var vs vs. Yani hem işçilik hem de pazarlama var ortada, ama karşılığı işçi maaşı ile hemen hemen aynı. Üstelik günde 8 saat yazıyorum dediniz, bu 8 saatin tamamı dolu dolu geçiyor. Atıyorum ben bir ara bulaşıkçılık yaparken 5 saatlik mesaimde çalışma sürem 3 saat kadar idi. Kalan 2 saatte mola, ya da işin olmayışı nedenlerle çalışılmıyordu. Makale yazarken sürekli yazıyorsunuz yani ben 30-40 dakika yazayım sonra biraz instagram r10 takılayım derseniz saatlik kazancınız 15 liraya kadar düşer.
Şahsi kanaatim bu iş düzenli yapılacaksa maks 1000 kelime olarak yazılmalı. Eğer acil para ihtiyacı vb durumlar için bir süreliğine 8 saat yazarlık yapılabilir, ancak asla bu mesleğin kariyer olarak seçilebilecek kadar kolay bir iş olduğunu sanmıyorum. Evet günde 10 saat garsonluk bulaşık yıkamaktan bile daha zor
İçerik üretmenin şöyle bir avantajı var: Patron sizsiniz. Çalışma saati, günlük alınacak kelime sayısı ya da kazanç kotası tamamen size ait. İşe biçtiğiniz değer de size ait.
Diğer freelance işler arasında belki de en esneği bu bana göre. Bu nedenle kendi kendini motive eden birisi bu işi daha rahat yapar. Elbette her işin zorlukları var. Zaten insanlar o zorluklara zaman ya da emek harcamak istemedikleri için para ile takas ediyor. Bu nedenle kazançtan memnun değilseniz artırma yoluna gitmeyi seçenek olarak düşünebilirsiniz. Çünkü zihinsel olarak odaklanmayı gerektiren bir iş ve emeğinin hakkını her insan almalı. Bu da kişiye göre değişiyor. Ben 8 saate kadar varan çalışma süresinde daima periyotlar halinde çalışırdım. Bazen de birkaç gün mola verdiğim de olurdu. Kaldı ki sosyal medya kullanmıyorum ve iş dışında platformlara pek girmiyorum. Tabii ki bu kişiye göre değişir aktiviteler vs. Ancak iyi bir sistem ile kazanç tatmin edici düzeye ulaşır. En azından ben ulaştım diyebilirim hedeflediğim düzeye. Açıkçası ben KPSS sürecine başladığım için bıraktım yoksa uzun bir süre daha devam etmeyi düşünüyordum. Eğer yeni gireceğiniz işin daha karlı olduğunu düşünüyorsanız büyük bir zahmetten de kurtulmuş olursunuz. Dediğiniz gibi içerik üretmek ve bunu insanlara pazarlamak zor.