Merhaba arkadaşlar nasıl olduğu hakkında gram bilgim yok themeforest üzerinden aldığım lisanslı temama all in one seo harici dış bir eklenti kurmadım ve bu eklentide wordpress'in kendi sitesi üzerinden indirildi. Buna rağmen sanırım sunucu üzerinden diğer siteler aracılığı ile siteme virüs bulaştı. İlk defa siteye giren kullanıcıları bir kod aracılığı ile farklı siteye yönlendiriyor ama ben tabi bu kodun nerede olduğunu bulamadım.
https://www. effectivecpmgate .com/ adres uzantısı ile bir key oluşturup +18 reklamlı sitelere yönlendirme sağlıyor. wordfence eklentisini denedim çözüm olmadı 1k küsür .js dosyası sonucuna oluşuyor repair dediğimizde site gidiyor. Çözüm bilen var mı?
Öncelikle reseller veya sunucuzdaki hatalı siteyi tespit edin. Temizleyin.
Daha sonra temiz bir yerden reseller alın önemli olan siteniz sadece sql dosyasını alın localhost boş bir wordpress kurulumu yapın sql üzerinde gerekli düzenlemeleri yapın şifrelerinizi degiştirin. önemli sitenin uploads klasörünü çekin içinde .js .html .php gibi farklı uzantıları tek tek bulup silin png ve jpg dısında birşey kalmasın.
Localhost kurdugunuz site dosyaları ile upload birleştirip temiz bir şekilde yedek alın.
( Temiz Yedek Sadece uploads Klasör ile sql alıcaksınız ardından yeni hostunuza wordpress dosyalarını atın sql yükleyin uploads klasörü yükleyip devam edin.) tüm sitelerinize bu işlemleri yaparsanız böyle kurtulursunuz. Taşıma yaparken bir log kodu bile çekerseniz kısır döngüye girerseniz.