Her iki alt yapının da kendine özel avantajları ve dezavantajları var. Opencart kullanarak da çok başarılı olabilirsiniz.

Hazır e-ticaret alt yapıları seo ajansları ve yazılım ekipleri ile gelişir. Seo ajansları, isteklerini yazılım tarafında raporlar ve altyapı güncellemelerinde standart olarak sunulur. Ek olarak yazılım ekipleri kendi geliştirmelerini tamamlar.

"Fiyatı çok tuzlu" demişsiniz fakat ben buna katılmıyorum. Şahsen istediğim alt yapı için aldığım teklif 675.000 tl tutarında. Yani; ödeyeceğiniz paraya test edilmiş ve geliştirilmiş bir alt yapı alıyorsunuz. Başarılı olmak için sadece alt yapıya bakarak seçim yapamazsınız. Sizin kurgunuza ve ihtiyaçlarınıza göre değişir.

"Bu alt yapıyı kullanan siteler genelde Google’da üst sırada çıkıyor"

Evet, tsoft altyapısında bir noktaya kadar gelebilirsiniz fakat üst sıralara çıkmak için yeterli olmaz. Böyle düşünerek çok yüzeysel bir açıdan bakmış olursunuz. Bahsettiğiniz o web siteleri, iyi ajanslar ile çalışan markalardır.

Bütçeleri ve tutarları, tamamen örnek olarak veriyorum. 1000tl opencart temaya ücret ödüyorsanız 10.000 tl'lik seo bütçesi ayırın. Ya da 20.000 tl hazır altyapıya ödeme yapıyorsanız 200.000 tl seo için bütçe ayırın.

Yani, bütçenizin tamamını altyapıya harcamamanızı öneririm. Altyapı tek başına seo için bir şey ifade etmiyor.