ademsahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar benim atladığım bir nokta mı var yoksa herkes burada para kazanıp vergi ödemeyen birine mi üzülüyor? Şikayet konusu apayrı bu tür konularda karşıdaki kişiyi dinlemeden bir şey diyemem o konuyu es geçiyorum ama arkadaş para kazanıyormuş ki bu şekilde bir süreç incelemesi olduğuna göre ayda 100 200 lira ufak rakamlar değil ve vergi vermediği için ceza kesilecek. Bunun kadar doğal olan ne var? Hayır burada arkadaşa üzülenlerin çoğu da e-ticaret yaptıkları zaman ya fiyatı çok indiriyorlar kar edemiyoruz diye sızlanıyor. Nasıl ki ben her ürünüme fatura kesiyorsam nasıl ki buradaki çoğu kişi faturasını kesiyorsa arkadaş da kesmek zorundaydı. Yani kaçınılmaz sona ulaşmış oldu sadece.

Vergiler yüksek vs diyeni anlarım ama vergi vermemesinin hiç bir mazereti olamaz. Arkadaşın faaliyet alanını da bilmiyorum ancak her ne olursa olsun kendisi bile bile bu sonu çağırmış.
aynı şeyi düşünüyorum ve özellikle sordum. 7/24 para kazandığını ailesine baktığını falan söylemiş arkadaş ve kurumsal üyelik alacak kadar da bütçe yaratmış belli ki. vergi ödemiyor musun yani sorusunu iplemeyip kalan yorumları beğenmeye devam etmiş.

düzenli gelir sağladığınız bi iş modeli oturttuysanız(ki devlet buna da bakmaz aslında, düzenli düzensiz önemsemez arızi harici) vergi vermek sizin borcunuzdur, yükümlülüğünüzdür.

bu forumda düzenli gelir elde edip de vergi ödemeyen kim varsa her türlü risk altındadır bunu bilsin. bu arkadaşın kendisinden şikayetçi olan kişiye teşekkür etmesi gerekiyor aslında zira geçmişe dönük 5 yıllık inceleme yapma hakkı mevcut devletin. bugün olmaz 3 yıl sonra gelir sağlandığı tespit edilirdi ve bu sefer aradaki 3 yıla dair vergi borcu+faizi+bağkur şu bu eklenir borç miktarı katlanırdı.

yani düzenli gelir sağlayıp da kendisini kamufle ettiğini düşünüp başına bi iş gelmeyeceğini zannedenler, ateşle oynadığını bilsin.