Çözünürlük Full HD olduktan sonra 17 inç olmasının pek bir faydası olmadığını düşünüyorum. 15.6'da ilk Full HD'ye geçişte adapte olmam sıkıntılı oldu fakat şuan için alıştıktan sonra 2560x1440 gibi yüksek detay oranı olmadıktan sonra 17 inç objelerin büyümesinden başka bir şeye ne yazık ki sebep olmayacak ekran bazında ( Gerçi Windows içerisindeki ölçeklendirmede ve buna bağlı kalite durumunda 2560X1440'da 17 inç için fazla gelebilir )

Ekranlar arasındaki IPS, VA, Anti-Glare ( Yansıma engelleme, Mat ekran ) gibi şeyleri ve cihazlardaki ortalama yük, ağır yük altındaki ısınma, throttling gibi şeyleri araştırmanız iyi olabilir. Çok farklı sayıda deneyimleyemedim ama Vatan Bilgisayar'da ayak üstü yaptığım karşılaştırma da IPS'lerin VA'lara göre de gerçekten renk canlılığı daha iyi olduğu gerçekliğini sizin de ihtiyaçlarınıza göre denemenizi, araştırmanızı tavsiye ederim.

Laptobumda yaşadığım bir sıkıntı konusunda da uyarmalıyım. Bazı laptoplarda batarya ve şarj durumuna yazılımsal bir şekilde elektronik müdahale edebilecek otomatik kullanım imkanları bulunuyor. Bataryası çıkarılamayan cihazlarda mecburi bir şekilde sürekli pili %100'de tutmak zorunda kalmamak için bunu da araştırmanız iyi olabilir.

Bu arada Intel'in 11400H, 11800H gibi serileri güçlü fakat enerji tüketimleri oldukça ciddi. Oyun veya farklı her hangi bir yazılım veya Thunderbolt gibi illa ki Intel gerekliliğiniz yoksa laptoplarda X64 mimarisinde performans / güç tüketimi konusunda en ideal işlemcilerden biri Ryzen 7 5800U diye biliyorum 7 nanometrelik transistör yapısı ile de.

https://www.notebookcheck.net/i7-118....247596.0.html

Çekirdek Tekli performansları arasında %4-%5 gibi bir fark varken, çoklu çekirdekte %35-40 arası bir 11800H daha iyi lakin tüm çekirdekler yük altında kullanıldığında da güç tüketimi de yaklaşık %40 oranında fazla olduğu için çoklu çekirdek ile gereken yoğun iş gücünün ne yazık ki sağlıklı kullanılabilir bir yanı kalmıyor.