İlkokul yıllarında başladığım web dünyasında gelecekte ekmek yiyeceğime o kadar emindim ki hiç bir şekilde ne ilkokulda ne de lisede gelecek kaygım bulunmadı. Hatta lisede tembel bir öğrenciydim. Niye çünkü elimde altın bilezik olduğunu biliyordum. Hamd olsun yanılmadım. Lisans mezunuyum ama mezun olduğum alanda değil e-ticaret alanında ilerlemekteyim.
Şöyle bir de olay yaşadım;
2011 yılında aşağı yukarı 4 yıllık içerik üretimi ve yönetimi ve seo deneyimim bulunuyordu.
Konya'daki 3-4 tane gazete ve yayım organına sahip bir işletme seo uzmanı arıyordu.
O yıllarda Liseden yeni mezun olmuş biri olarak
başvurdum davet edildim gittim , sitelerimi gösterdim insan kaynaklarındaki kendini beğenmiş insanın bakış açısına göre ben liseden mezun olmuş bir genç olduğum için küçük görüldüm

O zamanlarda web sitelerim ortalama 4-5k ziyaretçi alıyordu. Adam buna rağmen sırf yaşım gereği beni işe almadı. Gençsin çocuksun anlamazsın dedi

Allah ondan razı olsun bu durum çok zoruma gitmişti. Kendimi daha çok geliştirdim hırs yaptım.
Yıllar sonra bu firma yine bir seo uzmanı aradığını gördüm bilerek kariyerden başvurdum biri beni aradılar.
Kendimi tanıttım ardından lafa girmeden bu olaydan bahsettim ama nasıl sevinçliyim öç alma sırası bende olunca zevkten 4 köşe oldum ya

ergen gibi laf soktum adama
İşi çok güzel bir şekilde reddettim. Sizin gibi amatör bot ile haber çeken firma ile çalışmayacağımı maaşımı ödemeyecek kadar az ziyaretçilerinin olduğunu daha çok gelişmeniz gerekiyor dedim ve telefonu kapattım.

Kendimce intikam aldım ama bu süre zarfında kendimi öyle bir donattım ki anlatamam ya bana o zamanki kız arkadaşım bile inanmamıştı online mecralardan para kazanabileceğime

Herkes bi reel işin olsun dedi sonra o kız arkadaşımla da yolumu ayırdım.
Şuan bana değer veren en kötü zamanlarımda yanımda olan ve yaptığım işin arkasında daima duran bir eşim ve 1 aylık bir kızım var Allah eşimden razı olsun çok çekti kahrımı

neyse konuya dönelim.
Senin soruna gelecek olursak,
@kevs; 'in dediği gibi bende dahil olmak üzere çalışma arkadaşı arayışımda SEO bilen dijital pazarlama uzmanı aramaktayım.
Yani bu ne demek? Yalnızca içerik veya onpage, offpage seo çalışmalarıyla dijital ortamda başarı sağlanmıyor.
SEO bana göre dijital pazarlamanın temel taşıdır. SEO'u bilen birisi adwords veya adsmanager üzerinden reklamı nasıl açarsam daha fazla etkileşim ve dönüşüm elde ederim sorusunun cevabını azbuçuk tahmin edebilir veya bir büyüme planında kurgulayacağı yapıyı daha sağlam kurabilir. Bundan sebep yeteneklerinizin içerisinde sadece SEO olmamalı, yanına ads, adsmanager, içerik planlama, kampanya yönetimi ve kurgusu, en azından dekupe yapabilecek ortalama bir banner hazırlayabilecek kadar photoshop bilgisi gibi yetenekleri eklemek gerekiyor.
İşte o zaman iyi bir maaş alabilirsin.
Eğer yeteneklerini iyi bir şekilde geliştirebilirsen minimum alacağın maaş 6k veya 7k ile başlar sonrası yükselir. Tabi bu bulunduğun il veya çalışmaya başladığın firmaya göre değişiklik gösterebilir.
Bu konulara hakim olduktan sonra kendi e-ticaret projeni bile hayata geçirebilirsin birine bağımlı olmadan kazanabilirsin.
Bu konular tamamen senin fantezi dünyana kalmış birşey.
Başarı arkadaşınız olsun saygılar.