Tüm zorunlu ihtiyaçları ailesi tarafından karşılanan gençler kendilerine referans oluşturmak, itrader arttırmak ve işi öğrenmek için çok ucuza işler yapıyorlar.
İş verenler de bu durumu sonuna kadar sömürüyorlar.

Ama işe şu yönden bakmak gerekiyor.
Eğer sizin rakibiniz 40 TL'ye iş yapan ergenler ise siz kendinizi pazarlayamıyorsunuz demektir.

Bundan 7 sene önce bir sanal mağaza kurulumu için bir tanıdık aracılığı ile birileri benden fiyat istedi.
Opencart ve tema kurulumuna 1500 dolar para istedim o zamanın parası ile.
Adamlar aynısını 150 dolara yapan 17-18 yaşında çocuklar var dedi.
Ben de siz sanal mağazanızı, kodlarınızı, sunucunuzu, veritabanınızı, müşteri bilgilerinizi ve satış istatistiklerinizi 150 dolarlık iş yapan daha kendi adına imza atma hakkı olmayan 17 yaşındaki çocuklara emanet edecekseniz size bol şans dilerim dedim.
O çocuklar işi istenilen kalitede yapamadılar bana işi düzeltmem için 2 bin dolar teklif ettiler kabul etmedim.

Eğer sadece hizmet, kod, tasarım, donanım, içerik satmaya çalışırsanız 17 yaşındaki çocuklar rakibiniz olur.
Güven, mutluluk, tatmin, konfor satmaya başladığınızda hakettiğiniz fiyatları almaya başlarsınız.

Bırakın 40 liraya iş yaptıracak ölücüler 17 yaşındaki çocuklarla uğraşsın dursun.
O fiyatlara iş yaptırmaya çalışanların %70-80'inin işi hiç bir zaman bitmiyor.
40 liraya fiyat veren çocuklar bir yerde o işin değmeyeceğini, o fiyata o kahrın çekilmeyeceğini görüp müşterilerini mağdur ediyorlar.


Fiyat teklifinizi verin geçin, adamın başkasına kaça yaptırdığı ile bu kadar yakından ilgilenmeyin.
Çünkü bu işin sonu yok.
Konuyu açan arkadaş benim bilgisayarım 18K ben 350 liradan aşağı power düğmesine basmam 40 liralık adam benim işimi bozuyor diyor.
Oysa bir yazılım şirketi bir tasarım şirketi sahibi de diyebilir ki benim aylık kiram eleman maaşlarım 50 bin lira ben bu işi KDV'si vergisi içinde 2 bin liradan aşağı yapmam 350 liraya yapan freelancer benim işimi bozuyor diyebilir.
Oysa yazılım ajansına gidecek müşteri kalibresi farklıdır, deneyimli freelancera gidecek müşteri kitlesi farklıdır, ölücü müşteri kitlesi farklıdır.
O ölücü 40 liraya yaptırmasa da 250 liraya yaptıracak adam bulur zaten sana 350 liraya yine yaptırmaz.

Benim bir telefoncum var.
Son 5 senedir tüm tablet, telefon, bilgisayarlarımı bu elemandan 2. el alıyorum.
Çünkü adam profesyonel, çok iyi fiyata, çok temiz 2. el ürünler buluyor ve uygun fiyatla satıyor.
Bazen fiyatı piyasanın bir tık üzerinde kalsa da bu adamdan alıyorum.
Belki bugüne kadar 50 bin liralık laptop tablet telefon almışımdır.
Çünkü bugüne kadar aldığım hiç bir 2. el ürünü arıza çıkarmadı hepsi tertemiz cihazlardı.
Bu adam benim gibi 1000 müşteri biriktirmiş olsa ortalama senede 10 milyon temiz ciro yapar.
Yani bırakın 40 liralık ölücüler elinizden kaçsın.
Siz elinize geçen müşterileri ekstra memnun edin.
Sizden mutlu şekilde ayrılan her müşteri bir gün kesin size geri döner.