Merhaba nasılsınız.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Bu konuda düşüncem geç kalınma diye birşey yok.
Hatta Türkçe domainlerden bir cacık olacağını da düşünmüyorum.
otel.net gibi bir domain 3000 dolarda takılı kalmış.
Ekonominin iyi olduğu bir durumda çok farklı olurdu
Bugün en anlamsız kelimeler yabancı olanlar on binlerce dolarla satılıyor.
Adsense Türkiye'de felaket ekonomi kötü gelirler düştü.
Türkiyede zaten satış ortaklığı diye bir kavram enredeyse yok.
Ben 2 tane kripto para domaini reg için başvurdum.
Hatta com.tr site açıp açmamakta da kararsızım

10 numara 5 yıldız keyword domainler bile regleseniz Ekonomi bu durumda iken gelirleri yabancı ingilizce sitelerle mukayese ettiğim zaman durum çok trajik.
Yabancı domain almak çok mantıklı multi language eklenisi ile sitenin tr tercümesi yapılıp tüm dillerden hit çekilebilir.
Bugün bir proje için domain baktım adam türkçesini 3000 dolara satıyordu.
İngilizcesini bedavaya kurabilirim ve hem ingilizce hem türkçe hit alabilirim.
Alınan domainlerin 3 sene satılamayacak olası kötü

Bugün biraz düşündüm başka ne alabilirim diye düşünmenin zman kaybı bile olduğunu düşünüyorum şu an
Bu arada sizi severek takip ediyorum.
Eyvallah dostum sen nasılsın
Öncelikle çoğu fikrine katılıyorum. Bu yüzden bende 5-6 tane com.tr aldım ve hepsi ilerde projelendirmeyi düşündüğüm domainler. Hiç birini 3-5 sene sonra satarım diye almıyorum.
Aldığım domainlere örnek vermek gerekirse :
Örneğin :
- aziz.com.tr - yeni doğan oğlumun adı ilerde kullanır diye aldım
- uye.com.tr - 3 karakter ve jenerik belki ilerde takipçi satışı veya benzeri proje yaparım diye aldım.
- xxxxsepeti.com.tr - ayda 500k TL satış hacmi olan bir ürün. Belki ilerde e ticaret projesi yaparım diye aldım.
- xxxx.com.tr - 4 karakter jenerik yatırımlı diye aldım.
- xxxxxxx.com.tr - jenerik bir domain. Mevcut yerelnet.org.tr projemin eki olsun diye aldım.
- xxxxx.com.tr - 5 karakter jenerik bir ürün adı. Ayda 100k TL üstü satış hacmi olan bir ürün.
Kısacası benim için manevi değeri olan veya ilerde projelendireceğim 5-10 domaine ön sipariş oluşturdum. Domainlerin çoğu bir e ticaret projesine dönüşebilecek domainler.
Bunlar dışında başkasın markasına tecavüz eden veya ilerde değerlenir satarım dediğim hiç bir domaini almadım.
Mesala xcoin.com.tr boştaydı alsam mı diye düşündüm. Belki ilerde coin blogu vs kurarım diye. Ancak reklam gelirleri ile hayatın döneceğini düşünmüyorum. Benim hedefim E Ticaret para burada o yüzden vazgeçtim