Pagerank keşke kalkmasaydı derken, sanırım pagerank değerinin de son yıllarında tıpkı moz skorları gibi, alexa sıralaması gibi ciddi manüplasyona uğradığını ve hakikatini yitirdiğini tam da bu nedenle kaldırıldıgını bilmiyorsunuz, ya da unutuyorsunuz.
ayrıca pagerank kalkmadı, daha geliştirilmiş bir algoritma ile google hala serp için kullanıyor, adı pagerank olur, google score olur veya işte ne diyorlarsa, bir adının olmasının da önemi yok. ancak google 'un hala backlink ağına göre dikkate aldıgı bir sıralama mantıgı var ki o olmasa zaten backlink borsası diye birşey kalmazdı. Sadece bunu artık herkesin bilip anlayacağı şekilde yapmıyor, bırakın skor vermeyi, search console'da bile tüm bağlantılarınızı göstermiyor. haklı olarak spamın önüne geçebilmek adına gizemli tutma çabasında.
çünkü pagerank gibi ulu orta sağlanan her metrik, tıpkı moz da pa gibi, ahrfs dr ur gibi, alexa gibi, manuple edilmeye açıktır.
diğer konuya gelecek olursak, google gözündeki değerinizi ölçebileceğiniz tek ipucu sıralamalarınızdır. bunun dışındaki hiç bir skor google performansınız hakkında bilgi vermez. mesajlarda geçen ve forumda yasaklanan da-pa artırma hizmetlerini verenleden birisi de benim. bu hizmeti verirken bile, en başta açık açık google sıralamalarında bir etkisi olmayacağı, bunun imaj ve içerik pazarlama değerini artırdıgını vurguluyordum.
ha bu değerler hiç mi ipucu vermez? verir, ancak skorun derinliklerine gidilirse verir. yani moz puanı, ahrefs skoru, alexa sırası iyi durumda olan sitenin, bu değerlerine bakıp karar vermeden önce sitenin organik performansı, backlink yapısı, içerik yapıları, iç seo yapıları incelenmelidir.
bir örnek vereyim. ocak ayı başında adsense gelirlerimi ve tanıtım ağımı genişletmek için çok ciddi sayıda yeni site aldım. bir arkadaş site yollamıştı, da-pa, alexa iyi durumlarda. hitli site diye satıyordu, hiti yok dedim. hiti var hocam dedi analytics görüntüsü attı=) hiç bir araçta tek sıralama kelimesi bile yok. Dedim ki ben yanlış analiz ettim demek ki, bana hangi kelimelerde google sırasındasınız search consoledana atar mısınız dedim. dönüş yapmadı

çünkü öyle bir durumu yok. Basmış yapay trafiği, analyticse yansıtmış, hitli site diye satıyor. Siz sırf grafiklere, skorlara vs. göre hareket ederseniz yanılırsınız.
Ben size bir tavsiye vereyim, bakacağınız ilk metrik ahrefs, semrush gibi araçlardaki organik anahtar kelimeleri olsun. Kaç kelimesi var, kaç kelimesi ilk sayfada. Ve de kaç aydır durum böyle. Bir site kalıcı bir şekilde ilk sayfalara tutunuyorsa ve organik trafik alıyorsa, tekniği ne olursa olsun, backlink mi bastı, iç seo mu kastı, gri siyah şapkalar mı taktı, önemi yok. Google sevmiş demektir.