Aile olacağınız kişi ve ailesine gereksiz para harcatmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Eşimle evlenirken ailesinin maddi durumu pek iyi olmadığından ne yaparsak kendi kazandıklarımızla alacağımızı biliyordum. Sevgi Aşk dedikleri zaten varsa şu olmazsa evlenmem bu olmazsa olmaz diyemezsiniz. Bu zihniyette olanları ahlaki açıdanda etik açıdanda problemli buluyorum.

Düğün salonu tutmadık büyük paralar harcamadık ama mutlu bir yuva kurabildik.
Nikah salonu tuttuk 1 saat müzik orkestra belediyenin salonunda mevcuttu ve çok lüks bi salondu. (400₺ gibi bişe ödedik)

Fotografçı eşimin arkadaşı para vermedik.
Gelinlik 1.500₺
Gelin arabası süslemesi: 200₺
Davetiye: 100₺
Nikah salonu ikramları: 500₺
Kuaför masrafları: 600₺

Yıl 2017 sonları Hatırladığım fiyatlar. Parantez içleride bugünki fiyatları.

Eve girmeden alınanlar2017 son ayları)

Buzdolabı A+: 1250₺ (9K)
Çamaşır mak A++: 800₺ (7k)
Yatak odası Takımı: 2.000₺ (15k)
Köşe Koltuk: 800₺ (6K) salon takımı alacak para birikince oturma odasına diye idare ettik.
Bimden Tv ünitesi: 50₺
Halılar: 500₺ (tahmini 8k tutar)
Mutfak araç gereçleri ikea: 1.000₺ (tahmini 9k tutar)
Mutfak masası 4 sandalyeli: 500₺ (şimdi tek sandalyesini 800₺)
Tv 42' Full HD: 1100₺ (5K)

Eve girdikten sonra maaşlarla ay ay alınanlar:

2 ay sonra(2018): Bulaşık mak A+++: 700₺ (6k)
1 yıl sonra(2019): salon takımı yemek masası 6 sandalye ve tv ünitesi dahil enza: 4,500₺ (24k şuanki fiyatı)
1 yıl sonra(2019): Koridor ve Balkon halıları baya uzun. 1K (tahmini 7k eder sanırsam)
diğer eksiklerimizide 2019 yılı içerisinde tamamladık...

Biz 2017 2018 gibi sırf maaş ile evlenip yuva kurabildik. Şimdiki şartlarda çok zor, o zamanlarki birimizin tek maaşıyla tüm beyaz eşyalarımızı alabiliyor ve üste biraz para kalıyordu. Gençliğimizin en değerli zamanlarını ofiste bilgisayar başında geçirmenin bedeli olarak ihtiyaçlarımızı biz alabildik. Şuan çalışıyoruz maaşlarımız rakam olarak yüksek ama alım gücü olarak 2018 deki gibi değil belkide yarı yarıya daha değersiz.