Hocam bu husus ilk 2010 yılında kararlaştırıldı. Hatta ilgili kanun 2010 yılında çıkarıldı ancak Nic.tr ile uzun süre davalık oldular. Geçen yıllarda BTK konuyu Nic.tr ile sulh yoluyla çözünce süreç hızlandı.
Evet ilk olarak "7/11/2010 tarih ve 27752 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak" fikir ortaya atıldı. Sonrasında dediğin gibi süreç uzadı. Ancak BTK'ya devir süreci geçen sene olduğu için ben geçen seneyi referans alıyorum
Süper bişi kelepir .com.tr domainleri kapatırız o zaman

Şimdiden excel listesi yapmak lazım.
Biraz geç kalmış olabilirsin, Çoğu com.tr domaine zaten şimdiden ön sipariş (backoder) yapıldı

Sende bir araştır kendince.
Şunuda ekleyeyim yayınlanan Tebliğ Taslağına göre TRABİS Faaliyete girmeden 30 gün önce ön başvurular açılır deniyor. İlk ön başvuru 30 Aralık'ta açıldığını biliyoruz. Bu yüzden 30 günlük ön başvuru süreci tamamlanması gerek. Bu yüzden 30 Ocak gibi faaliyete girmesi gerekir. 30 Ocak pazar günü olduğu içinde 31 Ocak'a sarkabilir.
Dediğim gibi muhtemelen 27 Ocak'ta toplanıp son durumu ele alacaklar ve ya 27 ocak yada 31 ocak'ta faaliyete girecek.
Tam Metin :
Belgeli olarak tahsis edilmekteyken belgesiz tahsise geçiş süreci
GEÇİCİ MADDE 1 (1) TRABİSin faaliyeti öncesinde belgeli olarak tahsis edilen .com.tr, .net.tr ve .org.tr alt alan adları TRABİS faaliyete geçmesi sonrasında belgesiz olarak tahsis edilmeye başlamadan
bir ay önce İAAS adayları elektronik ortamda TRABİSe talepte bulunur.
(2) Bu talepler içinden TRABİSin faaliyete geçtiği an itibari ile müsait olan İAAlar ön değerlendirmeye alınır.
(3) Ön değerlendirmede aynı İAA için birden fazla talep olması halinde ilgili İAA tahsise kapatılır ve bu İAA için daha sonra açık artırma yöntemi uygulanır.
Bu iptal oldu diye biliyorum
(4) Tek talep gelen İAA ve hiçbir talep gelmeyen İAAlar TRABİSin faaliyete geçmesi ile birlikte ilk gelen ilk alır kuralı çerçevesinde tahsis edilir.
Kaynak :
https://www.btk.gov.tr/uploads/pages/slug/iaa-kk.pdf