"Konunun biraz dışına çıkacka olursak işin pazarlama yönü de var, yani web siteniz var ve link, tanıtım yazısı vb. satmak istiyorsanız bu değerler dikkate alınıyor alıcılar tarafından."
Doğru bir noktaya değindiniz, aslında bu konuda tartışmaya açmak istediğim noktalardan biride bu. Piyasada öyle bir algı oluşturulmuşki bu 3 değer konusunda site,link, domain alırken bu değerler dikkate alınırmış olmuş.
Hatta bugünkü aldığım habere kadar ben bile bu değerler üzerinden link alımı yaptım
Araştırdığım kadarıyla bu konunun manipule edilmesinin doğruluğunu sorgulayan bir sistemde yok gördüğüm kadarıyla. İşte tam bu noktada muazzam bir algı ortaya çıkıyor. Yine konunun başında belirttiğim gibi Google' ın dikkate alması bir yana bunların doğruluğu bir yana.
Evet maalesef öyle

MOZ'a ait olduğunu Google tarafından resmi bir bağlantı olmadığını belirtiyoruz ama ikna edemiyoruz insanları çoğu zaman. Şayet yapılacak ise, zararlı backlink denetimi de yapılmalı beraberinde ki, manipüle etme işleminden minimum zarar ile çıkılsın