Zaten ben de öyle dedim. Bütün güzellikleri ve muhteşem düzeni yaratan Allah'tır dedim. Sonra da dedim ki neden her şeyden Allah'ı sorumlu tutarız? Deprem ölür, çocuk ölür. Allah öyle istemiş deriz. Savaş çıkar, masumlar zarar görür. Melek oldular deriz. Bir şey isteriz, Allah izin verirse deriz. Allah neden benim yaşayacaklarıma durmadan izin verip vermemekle uğraşsın ki?
Herşey mükemmel bir şekilde ilerler. Her insan iyi şekilde yaşayacak diye bir kaide yok.
Mesela işsiz bir insan oturduğu yerden geçinemiyorum der.
Fakat sorumluluk bilinci olan insan gider Heryerde çalışır evine ekmek götürür. Allah insanların yaptıkları ile sınar. Mesela bir insan kötülük yapmıştır bu insanın ölümü acılı şekilde olur. Şu an mobilim açıkça yazamıyorum fakat olaylar zinciri böyledir. Hiçbir şey sebepsiz yere gelmez. Her insan kendi yaptıklarından sorumludur.
Yaradan Hiçbir felaketi boş yere vermez. Bundan kaç bin yıl önce yine hastalık vardı, felaketler vardı, vardı da vardı.
Kader çizgisi ise Allahın bileceği birşey. Ben bu şekilde düşünüyorum, Allah nasip etmezse yarın belki uyanamam. Evet Allah istemezse ruhumuz gider öbür dünyaya. Allah bilir, herseyi Allaha bağlarım, çünkü onun gücü ve kudreti sonsuzdur. Buna körü körüne bağlanmak diyebilirsiniz. Nasıl derseniz diyin. Bu boşlukları doldurmak için araştırın, umarım doğru bilgilere ulaşırsınız.