Yolunda giden bir şeyim yok. Ailemden ayrı başka bir şehirde yaşıyorum bir e-ticaret şirketinde yazılım geliştiriyorum. Asgari ücret zammından sonra ne kadar zam alacağım hala belli değil. İstediğim zammı alamazsam geri dönüp freelance çalışayım diyorum freelance konusunda kendime güvenemiyorum yapar mıyım eder miyim meçhul (yapabilir miyim değil) Bilgisayarda vakit geçirmeyi çok seviyorum bütün boş vaktimi bilgisayar oyunları oynayıp discordda ki arkadaşlarımla konuşarak geçiriyorum. Sosyalleşmek istemiyorum sosyalleşmediğim için bir kız arkadaşım yok, kız arkadaşım olsa evlensem hayatım farklı bir boyuta geçse diyorum bunu için birikim lazım. Ay sonu elimde çok bir şey kalmıyor ay sonu elimde kalanları biriktirip bir şeyler yapsam diyorum o da olacak gibi değil her ay köşeye 1000₺ atsam 5 senede 60 bin₺ anca yapıyor. 5 sene sonra o para aynı olmayacak. Altın dolar alayım diyorum ufak yatırımlarla ona da bir şey olmayacak. Kripto dan anlıyorum kriptoya gireyim diyorum elimdekini de kaybedersem psikolojik olarak ne halde olurum onu bilemiyorum. Kazandık diyelim kazandığım parayı yine kendi keyfim için harcarım. Açıkcası gelecek için umutlarım vardı bir 5 sene önceye kadar ama şu anlık herhangi bir yaşama amacım yok sadece istediğimi yapıyorum ve hayatta kalmaya çalışıyorum.
Gelirim ortalamanın biraz üstünde (asgari ücret zammıyla asgariye düştü diyebilirim) Elektrik su kira faturalar vs derken zaten gelenin de bir hayrını göremiyorum. Akşam 8 de eve geliyorum yemek yapacak mentalim olmuyor yorgun oluyorum yemeği dışardan söyleyip bilgisayar başına geçiyorum. Yarısı yemeğe yarısı giderlere gidiyor kazandığım paranın. Sigara da işin cabası. Haziran ayında sigarayı bırakmıştım 1 ay önce tekrar başladım. Çok fazla alkol tüketen birisi değilim arada içerim o da az olur.
Elimden her iş geliyor neredeyse ama bir o kadar da hiçbir şey yapasım yok. Sabahları uyanamıyorum 10 da gitmem gereken işe 9:50 de uyanıyorum 10-15 dakika da ofiste oluyorum akşam 8 e kadar çalışıyorum.
Biraz kasıntı bir durum anlayacağınız. Yolunda değil a.ş