Hangi eğitimleri aldınız bilmiyorum ama belki benim eğitimi almışsınızdır. Eğitim içinde daha detaylı anlatıyorum analizlerini vs. ama buradan da kısaca değineyim.
https://www.udemy.com/course/2021-si...797477481A53BC
1. Teknik kısım.
Sitenin teknik alt yapısını, url yapılarını, kategorilerini, menülerini oluşturmadan ve temasını eksiksiz kurmadan kesinlikle indekse açmayın. SEO açısından teknik kısım oldukça önemlidir en baştan yarım yamalak yapılan işler gelişmeyi engeller.
2. İçerikler.
İçerikler her SEO uzmanının dediği gibi kesinlikle özgün olmalı ama kalkıpta short tail keywordsleri yeni ve otoriter olmayan bir sitede hedeflemek hiç akıllıca değil. Bırakın sıralamayı ilk 100 sayfaya bile giremezsiniz.
Rekabetin ve trafiğin düşük olduğu, serp sonucunda listelenen site sayısının düşük olduğu, haber siteleri ve otoriter sitelerin hedeflemediği kelimeleri bulmalı ve bunları hedeflemelisiniz.
(Bunların nasıl bulunacağını eğitim içinde ahrefs, semrush gibi araçları anlatırken detaylıca anlatıyorum.)
İçeriklerde kesinlikle infografiklere yer verin, rakipler video yaptıysa sizde video yapın, ilk 3'te ki rakiplerin kelime ortalaması 750 ise siz 1000 kelimelik okuyucuyu sıkmayacak ve önceden hazırlanmış bir içerik iskeleti ile oluşturulmuş bir içerik ile rekabete girin.
Serp sayfasına bir göz atın. Bir makale ile hedeflemek istediğiniz anahtar kelimede hangi içerikler listeleniyor? Video, resim veya harita konumları listeleniyor olabilir. Google kullanıcının arama niyetine göre sonuçları listeler bunu dikkate alın.
İçeriği oluştururken LSI keywords analizini yapın. Semantik anahtar kelimeleri mutlaka kullanın.
3. Backlinkler
Kalkıp 50k yorum backlink aldım kesin kafadayım diye düşünmeyin. Yorum backlinklerin nofollow kısmında %3 civarı bir etkisi oluyor. O etki de .edu veya gov kaynaklardan alındıysa oluyor. Kaliteli linkler alın. Haftada 1-2 kere düzenli tanıtım yazısı yayınlatın. (Otoriter ve yüksek trafikli siteleri tercih edin, DA PA spekülasyon yapılmış siteleri değil.)
Yukarıdaki konuların tamamını eğitimde en ince detayına kadar anlattım. Benim eğitim üzerinden ilerliyorsanız mutlaka tamamlayın.