Merhaba.

R10’u çocukluk yaşlarımdan bu yana takip ediyorum ve yaklaşık 16 yıldır aktif bir üyesiyim. Hem kazandığım hem kazandırdığım yüzlerce ticaretim oldu.

Forumdaki çoğu yeni arkadaşın gerçek real yaşı kadar, neredeyse bir çoğumuzun r10 sanal üyelik yaşı var. 15-16 vs.

Çoğunuz hatırlamazsınız ve çoğu üye yoktu o zamanlar bundan 8-10 yıl öncesine kadar r10 çok aşırı sert kurallara sahipti..

Hergün abartısız onlarca üye banlanıyor bir sürü konu kapatılıyor biri birine çıt dese bile direk 1 ay ban 15 gün uzaklaştırılıyordun… Hatta şuan bile forumda ismi yasaklı olan konularda ismi yazılınca ******** olarak görünen adminler var.. Geçmişteki hataları yüzünden isimlerinin geçmesi bile yasaklandı…

Çok değişik bir yönetim kadrosu vardı. Yönetimdeki çoğu kişi kendini admin ve sitenin asıl sahibi gibi görüp kafasına göre takılıyordu.. Alikıran başkesen yada astığım astık kestiğim kestik misali…

İşte o kadro yüzünden r10 asıl gerçek işi bilen profesyonel üyelerini, çoğu konuda ve kategoride uzman bilgiye sahip üyelerini ceviz kabuğunu doldurmayan gereksiz önemsiz sebepler konular yüzünden banlayıp haksızlığa uğratınca çoğu üye forumu terk edip uzaklaştı.. Çünkü gereksiz sebepsiz haksız banlamalar, adam kayırmalar herkesin canını sıkıyordu…

Eski uzman üyelerin uzaklaşmasıyla ve yaşın ilerlemesiyle uzaklaşan eski üyelerin yerini yeni üyeler almaya başladı. R10 davetiye gönderimi bir süre kaldırıldı ,önüne gelen herkes üye olmaya başladı, Bilgi deneyim tecrübe paylaşım oranı eskiye üyelere nazaren çok dahada düştü, eski deneyimli, profesyonel bilgili üyelerinde forumu bırakmasıyla forum yeni üyelerle dolduu taştı….

Ardından forum Coşkun Çetin yönetimine geçti ve bana göre inanın r10’un dönüm noktası oldu ve r10 + level atladı..

Bir defa adamın bakış açısı farklı, geniş açıdan objektif bakıyor konulara. Forumu takip ediyor forumu sahipleniyor haksızlık gördüğü bir konuya direk girip müdahale ediyor. Olgun düşünüyor. Haksızlık olan her konuya direk yorum yazmasada arka planda istişare yapıyor. Defalarca özel mesajla bazı konuları sıkıntımı dile getirdim hiç sıkılmadan dinledi yazdı ve çözüme ulaştırdı..

Şuan forumda üyeler istediği konuları açıyor istediği şeyi paylaşıyor rahat rahat. Eskiden böylemiydi ? Eski üyeler hatırlar farklı bir konu yada forum dışı haber tartışma düşünce siyasi veya eleştirisel konu açıldığı zaman yada yorum yapıldığı gibi aylarca uzaklaştırılıp banlanıyordun.. Şuan bu konuyu rahatça açabilmem düşüncelerimi bu şekilde dile getirmem bile o zamandan bu zamana çok şeyin olumlu değiştiğini gösteriyor..

Şimdi öyle değil yeni yönetim ekibi ve moderatörlerin çoğu daha bilgili ve babacan bir sıkıntın olunca moderatöre yazıyorsun sana yardımcı oluyor ilgileniyor yönetim ve üyeler arkadaş gibi neredeyse.. Bu ortamı görmek gerçekten çok güzel.. Şayet eski yönetim kadrosu, üyelere karşı eskisi gibi tutum, adam kayırma, gibi konular devam etmiş olsaydı şuan r10’da diğer unutulan forumlar gibi çoktan tarih olmuştu…

Burada gerçekten çok sağlam dostlar edindim çok iyi arkadaşlar kardeşlerle tanıştım, sizin tahmin edemeyeceğiniz kadar çok büyük web sitelerin sahipleriyle ve çok büyük firma sahipleriyle arkadaş dost oldum. Sanalda başlayan tanışıklık realde dostluğa dönüştü.. Yine çok iyi çok merhametli çok profesyonel insanlarla tanıştığım için kendimi bu konuda çok şanslı hissediyorum..

Gerçekten r10’un kıymetinı bilelim arkadaşlar r10 açmasını bilene çok büyük bir hazine sandığıdır, bu forumda bir sürü kişi kendi harçlığını kazanıp okul okuyor, çoğu evinin çoluk çocuğunun rızkını kazanıp geçimini sağlıyor.. Bu forum olmazsa dışarıda hiç bir iş yapamayıp hiç bir geliri olmayacak insanlar tanıyorum…….

Sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.. Saygılar Sevgiler