Öncelikle geçmiş olsun.
Konuya yazmanız ve sahip çıkmanızdan kötü niyetiniz olmadığını varsayıyorum.
Ama ciddi bir mağduriyete sebep olmuşsunuz.
Hizmet bedelini iade etmeniz mali olarak tazmin sayılır ancak geçen vakti telafi edemezsiniz.
Hepsinden önemlisi insanların iş fikirlerini iş modellerini taşerona yaptıracaksanız güvenilir taşeronlarla çalışın.
İş fikri çok kıymetlidir.
Piyasada bir sürü çakal yazılımcı türedi.
Bu adamlar biraz algoritma öğrenip ne yazacağını bilmeyen vizyonsuzlar.
Bu adamlar çok düşük rakamlara kod yazıyorlar çünkü amaçları hizmet vermek değil fikir aşırmak.
Bir adama 1 aylık geçimlerini yıkıp bir script yazıyorlar sonra bu scripte farklı temalar giydirip başkalarına satmaya devam ediyorlar.
Yani geliştirilme maliyetini tek adamdan aldıkları yazılımı defalarca toplu satışa koyarak pasif gelir haline getiriyorlar işin parasını peşin ödeyen adama rakip çıkarıyorlar.
Eğer yazılımları kendi bünyenizde yapmıyorsanız çalıştığınız adamları düzgün seçmek sizin göreviniz.
Bu iş için 3500-4000 lira da yeterli bir bütçe değil, yazılımı yaptırmak isteyen arkadaş da ucuz olsun diye bu riske girmiş.
Böyle bir yazılımın özel tasarımı sadece verilen bütçeyi bulur.
Üzerine geliştirme ve hata giderme süreci sözleşmesi ve KDV si ile 10 bin liralık bir proje olmalıydı.
Ama 3500 lira da çoklu satış için yüksek bir bedel.
İnşallah bundan sonra işi veren arkadaş da siz de daha dikkatli çalışırsınız.
değerli yorumun için tekrar teşekkür ederim. biliyorum verilen vakit geri yerine getirelemez ama zararın neresinden dönersek kardır mantığı. kendilerine tamamen yeni bir temayı daha kısa sürede geliştireceğim teklifini verdim kabul etmediler. elimden geleninin fazlasıyla yapmaya hazırım. çünkü bir mağduriyet yaşattım bunun farkındayım, ama bende onlar kadar mağdurum. aynı zamandada tek suçlu benim.