digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tasarım themeforest jobhunt temasında alıntı hatta muhtemelen çalıntı çünkü jobhunt developer lisans vermiyor. (https://zebirsa.com/css/style.css)
https://themeforest.net/item/jobhunt...nager/22563674

Özel bir yazılım için anlaşıldığında bu yazılım çoklu satışa çevrilemez.
Eğer çoklu satış yapılacaksa ürün fiyatı satılacak lisans sayısına göre belirlenir.
Siz bir adama 2 aylık emeğiniz karşılığında bir fiyat verip sonra ortaya çıkan ürünü başka insanlara satamazsınız.

Sözleşme olup olmaması önemli değil.
Whatsap yazışmaları varsa yazılımcıyı hem maliyeye şikayet edebilirsiniz hem de paranızı geri isteyebilirsiniz.
Bir yazılım özel yazılım ise 1000 dolar istenir, çoklu satış yapılacaksa 40-50 dolardan fiyatlanır.

Hepsinden önemlisi bu yazılımcı arkadaş forum üyesi ise detaylı şekilde negatif itraderı basıp mağduriyet giderilene kadar banlanmalıdır.
Böyle iş modeli var mı?
Milletin iş fikrini iş modelini yazılıma dökmek için para alıp, adamın fikrini isteklerini başkalarına satmak ticari ahlaksızlıktır.
Bunu yapan kim bilmiyorum ama en yakın arkadaşım olsa tüm güvenimi yıkmış olurdu.
Werkmen Medya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bencede hem alan aracı olan hepsi seri şekilde hem maliyeye hemde yazışmaları kanıt şeklinde kanıtlar la dava edilmelidir.
HasanAYT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kesinlikle satılamaz, sözleşme yapmamanız bunu resmi yerlere şikayet edemeyebileceğiniz anlamına gelebilir. Lakin r10.net'te şikayet konusu açabilirsiniz. Bu kişiyi daha fazla zarar verecektir diye düşünüyorum. ( Açın ki biz de bilelim ve kara listeye ekleyelim.)
Merhabalar, cevaplarınız için teşekkürler. bende isterim ki böyle bir olay yaşanmamasını. Ama maalesef ki yaşandı. Ben projeyi teslim alan kişiyim. Projenin yazılımcısı ise bir farklı kişi.;
--Tema çalıntıymış kişi bana çalıntı demedi. yanih iç temayı sormadım ama çalıntı kullanmış.
--Projenin başkasına satılmasını sabah telefondaki görüşmemde projenin asıl sahibiyle görüştük. telafi edebilieceğimi vs. iletmiştim. yeni tema sıfırdan çizim yapılıcaktı. kısa bir sürede.
--maliyeye şikayet edebilir kendisi üstüne düşerek fatura kesilmemesini istedi. kdv ona yansıyacak diye. ama yükümlü olduğumuzdan dolayı iş sonu kesmek zorundaydık kesilicekti. şahıs şirktimiz var merak etmeyin.
--iş modelini ben satmadım yazılımcı sattı ve bana sattım dediğinde telefonda ve mesajda tamamen değişiklik yapıp sattım demişti.
---- kişinin mağduriyet yaşamasını asla istemezdim bugüna kadar bütün isteklerini yerine getirdim mesajlarına sıkılmadan cevap verdim. ama gönül isterdi ki böyle olay yaşanmasın.