caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gençlerde kötü bir psikoloji oluşturulduğunu düşünüyorum..
Tamam pahalılık var, yaşam zorluğu var ama eskiden yok muydu?
Köyde yaşayan insanlar 10 yaşında çalışmaya başlıyor, bi yandan okula gidiyor bir yandan çobanlık yapıyor ailesine yardım ediyor.
TRT Belgeselde izleyebilirsiniz 12-13 yaşında çocuklar afedersiniz eşek gibi çalışıyor.
Yada afrikada şurda burada 1-2 saat okul yolu diye bir şey var, okula gitmek için dağ tepe 1-2 saat yürüyorlar.
Biz ise şehirde yaşıyoruz, aç değiliz, açıkta değiliz, ama öyle bir şartlanma getirdiler ki son yıllarda, insanlar sanki çöpten yemek topluyormuş, akşama ne yiyeceğim derdindeymiş gibi oldu.
İnsanları amerikayla kıyaslattıra kıyaslattıra bu hale getirdiler, gençler herşeyde böyle karamsar düşünmeye intihar falan etme muhabbetleri yapmaya başladı.
Biz 3. dünya ülkesiyiz. Amerika 1. dünya ülkesi. Kıyaslama baştan yanlış.
3. Dünya ülkeleri arasında da kötü durumda olduğumuz bir gerçek ama çöpten yemek toplamıyoruz, zor iş şartları olabilir ama asgari ücretli bir fabrika işine bile girsen iyi kötü yaşarsın.
Herşey araba almak, ev almak, dışarda yiyebilmek vs. değil.
Hepimiz bunları istiyoruz, hepimizin amacı bunlar.
Ama insanlarda öyle bir algı oluşturdular ki bunlar yoksa, öl daha iyi der gibi bir algı oluşturdular.
Gençlerin kafası o kadar gitti ki, Türkiyede insan olmaktansa isveçte *** olmak isterim diyorlar.

Halinize şükretmezseniz şükretmeyin bu sizin bileceğiniz iş, ama şunu bilin ki zorluk dünyanın her yerinde var ve vardı, benim babam annem 10 yaşında çobanlık yapıyorlarmış, gece tarlada dağda bayırda uyuyup, sabah 1 tas bayat yoğurt yiyip, gece karanlıkta koyunları kurtlardan korumaya çalışıyorlarmış. Bir kere bile akıllarına intihar veya karamsarlık gelmemiş.
Şuan evimiz arabamız var ve şükrediyorlar, nerden nereye diyorlar.
Hal böyleyken ben eğer isyan edersem ben kendimi ahmak olarak görürüm.
Bu benim için geçerli.
Herkes kendi kararını kendi verir.
İnşallah herkesin hal ve durumu daha iyi olur. Herkes istediğine kavuşur.
Ama kendi isteklerinizi medyanın, televizyonun oluşturmasına izin vermeyin.
Huzurlu, güzel bir yaşam isteyin, evim olsun, ailem olsun, huzurum olsun deyin.
Medyanın bak onlar böyle yapıyor siz yapamıyorsunuz o zaman siz isveçte *** olsanız daha iyi gibi nara'larına kulak asmayın.

İyi günler dilerim.
Yaşamak, sadece su içmek değildir. Asgari ücret ile rahat borç olmadan kirasını ödeyebilen evini geçindirebilen kimse yok. Eh ahırda yaşıyorsan belki. Eskiden kötü diye hala kötü olmak zorundamı? Para için intihar düşünen bencede a*taldır. Herşey ev araba almak, dışarıda yiyebilmek tir. Kanadadaki adam bunları yapabiliyorsa ben neden yapamıyorum? bunu bir kendine sor! İyi ki afrika değiliz demek yerine neden kanada değiliz? demen gerekiyor! siz ve sizin gibilerin hatası ve yarattığı algı bu işte. Fazla televizyon izleme asıl algıya kulak asan sizsiniz. ESKİDEN KÖTÜ DİYE HALA KÖTÜ OLMAK ZORUNDA DEĞİL! IYIKI AFRİKA DEĞİLİZ DEMEK YERİNE NEDEN KANADA DEGİLİZ DEMENİZ GEREKLİ!!!!!!!!