21 yasinda emekliligi düşünmek, o 42 yillik hayatinizi da mahveder. önünüzde emeklilik getirilerine ihtiyaç duymayacaginiz bir gelecek insaat etmek icin 42 yil var. en kotu ihtimalle 7 yasinda okula başladınız. 14 yilda yasadiklarinizi dusunun, bundan sonraki 14 yila neler sigdirabileceginizi hayal etmenizi saglar. Insan ömründe sonraki hayati icin 3 5 yillik zaman yatırımının, risklerin, basarisiz girisimlerin ne kadar onemsiz oldugunu gosterir. Olaya boyle bakın.

Emeklilik, kidem tazminati tarzi seyler bana hep anlamsiz, insani pasiflestiren ve konfor alaninda tutup yerinde saydiran seyler olarak gelmistir. Kidem tazminati yanacak korkusuyla 20 yilini sevmedigi firmaya mahkum eden calisanlar, emeklilik icin 2 3 yilini kendi istediklerine, hedeflerine ayirmaktan aciz garantici kafalar, omurlerinin sonuna kadar somurulmeye ve kendilerine baskalarinca biçilen degerle yasamaya mahkum kalir.

Kimseyi kotulemek istemiyorum. Benim annem babam da öyle insanlar, coğrafyan, aile ve sosyal cevren de cok onemli ama bak sen bu foruma ulaşabildiğine gore farkli düşünebilecek, farkli hayaller kurabilecek fırsatı yakalamissin demektir. Bu fırsatı tepmeyin.

65 yasinda gelecek emeklilik imkanlarını ben ömrüme, enerjime hakaret olarak gormusumdur her zaman. Bu enerjik, öğrenme ve deneme kapasitenizin maksimum oldugu yaslari bu konularla gecirmeyin. 30 yasibizdan sonra risk almak daha da zorlasacak, 40 yasindan sonra belki de imkansiz hale gelecek. Geleceğiniz icin en buyuk hazineniz gencliginizde, iyi kullanin.