podos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fikirlerine katılıyorum. Apple'de gördüğüm bana sorarsan iyi bakmaktan ziyade, ki dediğin gibi en önemlisi benim öngördüğüm ve sevdiğim birkaç özellik var.
  1. İşletim sistemi kolaylığı ( gerçekten çok kolay bir arayüz ve pratik işlemler )
  2. İcloud evet androidte alternatifleri var, ama ne kadar güvenli?
  3. Satmak istesem şak diye satıyorum ( yatırım )
  4. Minimalist ürünler - Gerçekten tasarımına önem verdiklerini düşünüyorum.
  5. Ürünler arası iletişim kolaylığı da var tabi.
  6. Virüs derdi de yok.
  7. Güncellemeleri de aynı şekilde, Androidte bir güncellemenin ulaşması aylar alabiliyor fakat apple öyle değil.
Bunlardan dolayı apple tercih ediyorum fakat söylediklerine de katılıyorum.
Kim ne kullanırsa kullansın saygımız sonsuz. Sıraladığınız maddelere benim bakış açım.
1. Hayatımda gördüğüm en rezil en kötü arayüz tasarımları. Sadece telefonları değil MacOs larda öyle sebebi de Apple'ın kullanıcıya dikte ettiği saçma kullanım alışkanlıkarı. Ben nefret ederim siz seversiniz. Tamamen göreceli.
2. Icloud güvenli değil güvenli olduğu tamamen bir şehir efsanesi. Devamlı ünlü sızıntısı oluyor. Merak ediyorsanız size ünlülerin Icloud sızan resimlerinin linklerinin bulunduğu site adreslerini atarım. Bundan 7-8 sene önce gerçekleşen ünlü iCloud sızıntısında Apple büyük bir pişkinlik göstererek suçu ünlülere attı. Apple hiç bir zaman suçlu değildir. Adiliği de bundan kaynaklanıyor.
3. Haklısınız ama yatırım yapmak istesem niye telefon alayım. Kullanıcı eğilimleri ile ilgisi var Apple ile değil.
4. Minimalist olup olmaması da tamamen göreceli. Kullanımları ciddi sıkıntılı arayüzler. Elime aldığımda küfür ede ede kullanıyorum.
5. Ekosistemle alakalı olsun o kadar.
6. Virüs derdi yok çünkü çok kapalı sistemler dışarıdan bir şey yükleyemezsınız size izin vermez.
7. Apple'ın destek verdiği toplasan 15 tane ürün var. Android dünyasında abartmıyorum yüzbinlerce ürün var. Bu yüzden Android cihazlarda güncelleme büyük sıkıntı. Ancak Apple bile sadece bir kaç ürüne destek verdiğinde bile ilk güncellemelerde ciddi sıkıntı yaşıyor. Sonra düzeltiyorlar.