Benim bir küçük odada duvarlarda elektronik eşyalara koydukları siyah, üçgen üçhen çıkıntıları olan esnek süngerden var. boydan boya da kaplı değil, dekoratif olacak şekilde ahçap çerçeveli panel gibi yapıp astım. yerde kalınca bir halı var. masanın ayakları da kauçuk ayaklar üzerine oturuyor çünkü.... odada küçük bir cnc çalıştırıp aluminyum falan işliyorum. ne alta ne de üste ses gitmiyor. evde de yatak odasında uyuyan uyuyor. zemine koyacağın esenk malzemelerin üzerine sert malzeme yayamazsın. dengeyi bozar, parke döşersen yapışkanları ve birşeşim yerlerini zamanla parçalar. ben denedim, olmuyor. boydan boya halı en uygunu. ama herşeyden önce inşaatın kalitesi ve duvarların, zeminin kalınlığı ve yalıtımı önemli.

bir de yumurta taşıma kartonu kullanırlar. çirkin olduğu için ben yapmadım ama boyarsan olabilir. odada düz yüzeyler sesi yansıtıyor. ne kadar çok ıvır zıvır, o kadar iyi. mantar panolar, resimler..... zemin her durumda dert. belki iki kat halıflex benzeri birşey deneyebilirsin. boydan boya dşemek yerine uygun bölgelere parça parça döşeyebilirisin. o da çökecek ama mesela masanın altına koyarsan, çökse bile masa dengede kalacaktır. parke öyle değil. uzunlamasına bir malzeme olduğu için yamuk yumuk ediyor her tarafı...

benim tecrübem bu kadar.... sana kolaylıklar diliyorum...