birkaç sayfa yanıt karıştırdım da şu "km de 1 lira ödeyecek kadar paranız var, bu fakirliği değil zenginliği gösterir" diyen kişilere rastlamadım. onlar sahi neredeler şimdi?
bir de "avrupada yakıt 4 euro bizde 1 euro" diyenler var. onlar da bi kendini belli edebilir mi? hani şu maaşları euroya çevirmeyip yakıtı euro TL hesabına çeviren süperzekalı dahiler.
bir dilek hakkım olsa şunu dilerdim: Sadece o kitleye ekonominin kötü olduğu bir düzen dilerdim. Asla ekonominin kötü olduğunu, hayatın pahalılaştığını, alım gücünün düştüğünü, Türkiye'nin eğitim, adalet, sağlık, turizm, tarım ve teknoloji gibi konularda ileri değil geri gittiğini kabul etmeyen bu kitlenin ezilmesini isterdim. Sadece bu kitlenin böyle olmasını, bir şeyleri araştıranların, soruşturanların, işinde iyi olmaya çalışan gayret eden insanların, eğitimli, en az bir konuda uzman, bilgili, kültürlü ve ilerici insanların kazandığı bir düzen isterdim bunun yanında. ikisi aynı anda gerçekleşecek bir düzen. keşke böyle bir şey olsa. rüya da olsa bir suretini görsek. dizi ya da film olsa izlesek böyle güzel bir şeyi.
bunun başka türlü yok çünkü. bu cehaleti asla kıramayacağız. ayağında yırtık ayakkabı ile "çok şükür ekonomi iyi" diyen insanlar var. ekmek kuyruğunda "ne kuyruğu kardeşim" diyen insanlar var. ASLA ama ASLA bu cehaletin bu topraklardan gideceğini zannetmiyorum. Tek miyim? hayır. yurt dışına giden insanlara bakabiliriz bunu görmek için.
Türkiye'de yandaş olmayıp da çocuk okutan, işyeri ayakta tutmaya çalışan, personel istihdam eden ve yaşam standartlarının nerede olması gerektiğini bilen birilerinin bu düzeni koşulsuz şartsız savunduğunu ben zannetmiyorum. Eğer savunan da var ise bu ülkedeki cehaletin gitmeyeceğinin kanlı canlı kanıtı olsun.
Herkese bu hayatta kalma mücadelesinde başarılar dilerim.