Buna benzer durum yaşadığınızda HB ya da diğer pazar yerleri ile çözüme ulaştırmak yerine Türkiye distribütörünü ve gerekirse global'i bilgilendirin. Replika ürün satıldığını ve durumu pazar yerine bildirdiğinizi ancak aksiyon alınmadığını ve sahte/replika ürüne pazar oluşturulduğunu anlatın. Her ne kadar Türkiye'de yasa olsada uygulanabilirlik yalnızca şikayet konusu oluştuğunda oluyor. TR distribütörü ya da global avukatları konuya inanın el atacaktır. Daha önce benzer bir durumdan bir teknoloji firmasını bilgilendirdim. Sağolsunlar bazı güzelliklerde yaptılar. Gerekli aksiyonları alacaklarını dile getirdiler. Hatta sonrasında ilgili mağaza önce satışları durdurdu sonra kapandı pazar yerinde.

Çünkü pazar yerleri için öncelik kazandıkları paradır. Kafayı taktım arkadaş ben bu işe diyorsanızda öncelikle pazar yerinden sipariş verip bu siparişi noter ve bilirkişiler ile kayıt altına alıp sonrasında pazar yerini ve satıcıyı şikayet edebilirsiniz savcılığa.

Bunlar dışında sorun yaşamamak adına düzgün ya da satıcısının kendi olduğu ürünleri almak daha anlamlı.