rank mathe geçirdim bende siteyi deneme yapıyorum. bir kaç sorun var satıcıysanız üreticiye iletin. anahtar kelimeleri yoast cümle içinde tek tek ayırıp öyle işlem yapıyor ancak rank math anahtar kelimeyi blok halinde bakıyor. bu ise google açısından bir sorun örneğin. anahtar kelimemiz cuma namazı olsun.
ali cuma namazı kılmaya gitti - rank math burdaki kullanımda cuma namazı yan yana olmalı yani kelime bloğu bütün olmalı diyor. yoast cise cuma ve namazı kelimelerini ayırt edip cümle işinde bakıyor. rank math bu kullanımı doğru kabul ediyor yoastta ediyor.
ali cuma vakti namazı kılmaya gitti- rank math bunu uygunsuz olarak kabul ederken yoast cuma ve namazı kelimeleri geçtiği için bunu doğru kabul ediyor.
burda yoastın yaptığı doğru rank mathin yaptığı yanlıştır. çünkü google kelime bloğuyla artık algılamıyor. anahtar kelimeler cümle içinde geçmeli ama blok olması yada olmamasını önemsemiyor.
şimdilik gördüğüm ana sorun bu.
Özür diliyorum bu sorunuzu gözden kaçırmışım. Bahsettiğiniz şekilde rank math blok olarak odak anahtar kelimeyi alır hatta belirli işaretler odak anahtar kelimede varsa onları da dikkate alır. Aslında burada o
dak anahtar kelimenin sıralamada en iyi sonucu alması için uyguladığımız Content Ai yapay zekası bu noktada tam ve sağlıklı sonucu verir. Genel seo skoru odak anahtar kelimeyi değil aslında makalenin belli kriterler açısından ne kadar başarılı yazıldığını ortaya koyar.