Merhaba hocam. Erzurum anadoludan bir yerleşim yeri olduğu için İstsnbul kadar pahalı olmayacağını tahmin ediyorum. Hayırlısı. 🙂👍
Elbette, İstanbul'a göre daha uygun. 15 bin atama yapılıyor şu an öğretmenlere. Bu rakamın 7.500'ü İstanbul'a verildi. Düşündüğümde İstanbul'da yaşam çok çok zor tek maaşla. Hiç bulaşmadan farklı alternatiflere yönelmek istiyorum.
Evet hocam, İstanbul'a atama olursa bir süre idare edip tayin isteme hakkı oluyor bildiğim kadarıyla. Tayin 1 senelik görevden sonra oluyor sanırım. Hayırlısı olsun bskslım. 🙂
Maalesef 1 yıl değil hocam. İstanbul'da ilçeden ilçeye değişiyor lakin en iyi ihtimalle 3+1 yıl kalmak zorundasınız. Bu süreçte memur biri ile evlenseniz bile eşinizin yanına tayin de isteyemiyorsunuz. O da eğer 4 yılını doldurmamışsa yanınıza gelemiyor.
Hmm doğrudur hocam. O zaman 4 yıl idare etmek gerekiyor. Hayırlısı bakalım. 🙂👍