Hiç de politik saplantı değil. Tam tersi bilimsel verilere göre konuşuyorum.
Bugün hangi kanala çıkacağını şaşıran Mehmet Ceyhan ilk başta aşı 3 seneden önce bulunamaz zaten 2 seneden fazla süren pandemi yok dedi. Şimdi tam tersi milleti aşı olmaya çağırıyor. Bu süre ne değişti birden?
Kendi ağzınızla söylüyorsunuz yatırım yapıyor Bill Gates diye. Adamlar olaya tamamen ticari yaklaşıyor. Kar etmeyeceği bir şeye yatırım yapmıyor. Aşı ve sağlığa yapılan yatırım kar amaçlı yapılmaz. İnsana yatırım yapılır. Ama kapital düzen mutlaka bundan kar elde etmek ister.
Afrika da aşılanan çocukların bilerek kısırlaştırıldığını itiraf da etti. Demek ki yaptığı aşı yardımı karşılıksız değilmiş.
Bold ile yazdığınız şeyleri ben söylemedim. Tamamen kendi kafanızdan uyduruyorsunuz.
Veriler bazında konuşacak olursak geçen senenin verileri ile bu senenin verilerini karşılaştırın. Toplumun %82'si 2. doz aşısını oldu. Hani 3. doza gerek yoktu? Herhalde 5. doza kadar gideceğiz. Sürekli kendileri ile çelişiyorlar.
Geçen seneye göre vaka sayıları ve ölüm oranları neden arttı o zaman? Ölüm vakalarının düşmesi gerekiyordu şimdiye. Tam tersi fırladı birden. Hatta forumda da aşı olduğu halde geçmeyen öksürük, ateş, bitkinlik yaşayanların oranı hiç de az değil.
Aşıların üzerinden zaman geçti diyorsunuz ama Mayo Clinic 8 sene boyunca grip aşısı üzerinde 8 aylık ve 18 yaşında ki 263 genç üzerinde araştırma yapıyor. Bu süre zarfında deneklerin hepsi aşı oluyor her sene. 8 sene sonunda deneklerin grip virüsüne yakalanma olasılığının 3 kat arttığı tespit ediliyor. Ama halen herkes grip aşısı olmaya devam ediyor.
Bu iş patent aldım, acil kullanım onayı verdiler tamam bak virüsten korudu olmuyor.
Bunların yan etkileri nelerdir, ilerisi için ne gibi tehlikeler doğurur, mutasyon geçiren virüste etkili olur mu yoksa olamaz mı diye gözlem yapılmadan aşı vurulursa sonraki yıllarda çıkacak komplikasyonlar virüsün neden olduklarından daha fazla olabilir.
Senelerdir kullanılan bir pudra yada bir ilacın bile kansere yada ciddi sorunlara sebebiyet verdiği çok sonra anlaşılabiliyor. O yüzden bu ilaç ve aşı olayı 3-5 günde yaptık oldu denilecek bir şey değil.
Hadi ben ve benim gibiler aşı karşıtı. Cahil cühela adamlarız. Peki neden bazı virolog, veteriner yada ilgili alanlarda çalışma yapmış doktor ve profösrlerin bazıları da bu aşılara karşı? Onların bu işten karı ne? Onlar da aynı bölümleri ve fakülteleri okumuş.
Ez cümle mRNA yeni ve olası etkileri noktasında yeterli kanıt olmayan bir aşı türü.
Lütfen kulağınızın üstüne yatmayın.
Bana diyorsun ki ben bilimsel konuşurum sonra Mehmet Ceylan'ın salgının başlangıcındaki hatalı sözlerini örnek gösteriyorsun.
1) Salgının başında bir çok doktor bu hastalığın ciddiyetini anlamadı, burna tuzlu su çekin diyenden 2 senede kaybolur diyene kadar sorumsuz açıklamalar geldi.
2) Dünya hiç bu denli bir salgınla karşılaşmadığı için hiç bu kadar hızlı şekilde aşı üretmek zorunda kalınmadı.
3) Bugüne kadar üretilen hiç bir aşının 1 seneden daha uzun vadede ortaya çıkan bir yan etkisine rastlanmadı.
4) Aşı ve sağlığa yapılan yatırım kar için yapılmaz sözün tamamen senin uydurduğu bir söz. Bugüne kadar sağlık sisteminin bu kadar gelişmesinin nedeni birilerinin kar etmek için bu alana para yatırmasıdır.
5) Sen senelerdir kullanılan ilaçların kansere yol açabildiğini biliyorsun ama tokalaşma ile geçen bazı virüslerin de kansere yol açabildiğini görmezden geliyorsun. Sen coronanın kendisinin uzun vadede neler yapacağını biliyor musun?
6) mRNA aşıları yeni bir aşı türü ama teknolojisi yeni değil. Bu ülkede kanserojen olduğu kanıtlanmış bir ton katkı maddesi ve kimyasal bir çok üründe kullanılmaya devam edilirken aşıları belki kansorendir diye reddetmek mantıksızdır. Sigara içip aşının 5 sene sonra ne yapacağı belli değil diyenlerin ülkesiyiz.
7) Siz aşı karşıtlığını bir din haline getirmişsiniz, karşınızda çıkan bilimsel araştırma sonnuçlarını reddedip yerine düz mantık komplo teorileri öne sürüyorsunuz. Bu bile başlı başına bilimsel değil saplantılı ve ideolojik yaklaştığınızı kanıtlar
8) Bilim dünyasının içinde de senin gibi 3-5 saplantılı bilimadamı çıkıp aşı karşıtlığı yapabiliyorlar. Ama bu aşı karşıtlığı yapan bilimadamlarının öne sürebilecekleri hiç bir verileri, hiç bir araştırma sonuçları yok. Zaten bu aşı karşıtlığı yapan bilim adamları ortaya veri koyabilseler FDA anında aşıların iznini iptal eder. Ortaya veri koymadan konuşan bilimadamının da kahvedeki adamdan bir farkı kalmıyor.
9) Çoğunluk aşı oldu neden hala kısıtlama var diyorsun. Bunun 2 nedeni var. Birincisi aşılar evladiyelik değil. 6 ay içinde yenilenmesi gerekiyor. %82 aşılanınca bu şu anda %82 nin hastalanmayacağı bulaşın önleneceği anlamına gelmiyor. Ayrıca aşılanmak hastalanmamak demek de değil. Aşılananlardan bazıları hastalığı hafifi geçiriyor ama yine de bulaşın devam etmesine aracı oluyorlar. Yani salgın devam ettiği sürece kısıtlamalar devam etmeliydi ama kaldırdılar.
İşin özü boşuna tartışıyoruz siz kapalı ve saplantılı bir tutumdasınız.
Bana aşıların işe yaramadığını, aşıların yarardan çok zarar verdiğini gösteren 1 tane bilimsel yayın gösterirsen bir sonraki aşıyı vurdurup vurdurmama konusunda şüpheye düşerim ve muhtemelen vurdurmam. Çünkü ben iman etmiyorum ben bilimsel analiz yapıyorum ve şu anki verlere dayanarak en mantıklı kararı veriyorum. Aşının zarar verdiğini ispat eden bir araştırma görürsem aşıyı vurdurmam.
Ama senin fikrin hiç bir koşulda değişmeyecek. Sana bilimsel olarak aşıların işe yaradığını, yan etkilerinin ciddi olmadığını, salgını yavaşlatmada etkili olduğunu, vaka ve ölü sayılarını azalttığını gösteren hakemli bilimsel dergilerde yayınlanmış makaleler göstersem de sen fikrini değiştirmezsin. Çünkü sen var olmayan gerçek olmayan olası paranoyalar yüzünden aşı karşıtlığı yapıyorsun. 5 sene sonra aşı olanlarda bir sorun çıkmadığında ya 10 sene sonra çıkarsa diyerek sabit fikre devam edersin.
Yani senin benim fikrimi değiştirme imkanın var ama benim senin fikrini değiştirme imkanım olmadığı için tartışmamız boş ve anlamsız.