Hocam kahve kafası ile öne sürülen fikirlere inanmışsın.
Bill Gates Melinda Gates Vakfı kaç projeye destek olmuşlar?
Bointech'e 55 milyon dolar yatırırken aynı zamanda başka projelere başka şirketlere de 5 milyar dolar yatırdılar.
Yani adamın 100 milyar doları olunca gelecekte başarı potansiyeli olan 100 farklı projeye toplam 5 milyar dolar yatırır.
Ve bu 100 projeden bir tanesi bir gün büyük bir başarı katederse bu başarıda pay sahibi olur.
Bizim bakkal düzeyindeki ticari zihniyetimiz adamların yatırım eko sistemini anlamaya yetmiyor.
Türkiye'de vakıf dediğin şey apartmanı kiralayıp gelen kira ile fakirlere aş dağıtmak demek.
Adamlar da vakıf demek geleceği parlak yüksek teknoloji şirketlerine ortak olmak hibe yapmak demek.
O yüzden biz fakir doyururken adamlar uzaya marsa gitme planları yapıyor.
SpaceX şirketi 2002 yılında kuruldu.
İlk başarılı fırlatma testini 2016 da tamamladı.
14 sene patentler aldı, çalışmalar yaptı, maaşlar ödedi, ve 1 kuruş kazanamadı.
Yani birileri 14 sene spaceX e para ve fon yatırdı bu projenin gerçekleşebileceğine inandıkları için.
Yani öne sürdüğün patent fikri saçma.
Senin aşı karşıtlığı tamamen politik saplantı.
Aşı ilk çıktığında acil kullanım onayı var bu aşılar onaysız deniliyordu.
Aşılara onay gelince yeterince araştırma yok ne yapacağı belli değil demeye başladınız.
Sonra üzerinden vakit geçmesi lazım demeye başladınız.
Bugün aşılar tam onay aldılar, dünyada yaklaşık 4 milyar insan 2 doz aşı oldu, aşılar 2 senedir kullanılıyor.
Ve sen hala ciddi veriler gelir üzerinden zaman geçerse olurum diyorsun.
Ciddi veriler geldi ama sen ciddi değilsin, sen politik saplantılı tavra sahipsin.
Bilim şunu diyor bilim bun diyor diye sanki bilim anadolu ajansına açıklam ayapan devletin bir kurumu gibi konuşuyorsun.
2-3 muhalif bilim adamının söylediklerini dinleyip sonra bilim bunu diyor diyemezsin.
Bu salgın döneminde ilgi çekmek isteyen hasta bulmak isteyen bir çok doktor zırvalamaya başladı.
Aşılananların içinde ölüm ve hastaneye yatış çok düşük.
Ve sen aşı işe yaramıyor, ciddi veri yok, üzerinden zaman geçsin gibi iddialar atıyorsun.
Aşılar işe yarıyor, ciddi veriler var, üzerinden de zaman geçti aşı uygulamalarının.
Hiç de politik saplantı değil. Tam tersi bilimsel verilere göre konuşuyorum.
Bugün hangi kanala çıkacağını şaşıran Mehmet Ceyhan ilk başta aşı 3 seneden önce bulunamaz zaten 2 seneden fazla süren pandemi yok dedi. Şimdi tam tersi milleti aşı olmaya çağırıyor. Bu süre ne değişti birden?
Kendi ağzınızla söylüyorsunuz yatırım yapıyor Bill Gates diye. Adamlar olaya tamamen ticari yaklaşıyor. Kar etmeyeceği bir şeye yatırım yapmıyor. Aşı ve sağlığa yapılan yatırım kar amaçlı yapılmaz. İnsana yatırım yapılır. Ama kapital düzen mutlaka bundan kar elde etmek ister.
Afrika da aşılanan çocukların bilerek kısırlaştırıldığını itiraf da etti. Demek ki yaptığı aşı yardımı karşılıksız değilmiş.
Bold ile yazdığınız şeyleri ben söylemedim. Tamamen kendi kafanızdan uyduruyorsunuz.
Veriler bazında konuşacak olursak geçen senenin verileri ile bu senenin verilerini karşılaştırın. Toplumun %82'si 2. doz aşısını oldu. Hani 3. doza gerek yoktu? Herhalde 5. doza kadar gideceğiz. Sürekli kendileri ile çelişiyorlar.
Geçen seneye göre vaka sayıları ve ölüm oranları neden arttı o zaman? Ölüm vakalarının düşmesi gerekiyordu şimdiye. Tam tersi fırladı birden. Hatta forumda da aşı olduğu halde geçmeyen öksürük, ateş, bitkinlik yaşayanların oranı hiç de az değil.
Aşıların üzerinden zaman geçti diyorsunuz ama Mayo Clinic 8 sene boyunca grip aşısı üzerinde 8 aylık ve 18 yaşında ki 263 genç üzerinde araştırma yapıyor. Bu süre zarfında deneklerin hepsi aşı oluyor her sene. 8 sene sonunda deneklerin grip virüsüne yakalanma olasılığının 3 kat arttığı tespit ediliyor. Ama halen herkes grip aşısı olmaya devam ediyor.
Bu iş patent aldım, acil kullanım onayı verdiler tamam bak virüsten korudu olmuyor.
Bunların yan etkileri nelerdir, ilerisi için ne gibi tehlikeler doğurur, mutasyon geçiren virüste etkili olur mu yoksa olamaz mı diye gözlem yapılmadan aşı vurulursa sonraki yıllarda çıkacak komplikasyonlar virüsün neden olduklarından daha fazla olabilir.
Senelerdir kullanılan bir pudra yada bir ilacın bile kansere yada ciddi sorunlara sebebiyet verdiği çok sonra anlaşılabiliyor. O yüzden bu ilaç ve aşı olayı 3-5 günde yaptık oldu denilecek bir şey değil.
Hadi ben ve benim gibiler aşı karşıtı. Cahil cühela adamlarız. Peki neden bazı virolog, veteriner yada ilgili alanlarda çalışma yapmış doktor ve profösrlerin bazıları da bu aşılara karşı? Onların bu işten karı ne? Onlar da aynı bölümleri ve fakülteleri okumuş.
Ez cümle mRNA yeni ve olası etkileri noktasında yeterli kanıt olmayan bir aşı türü.
Lütfen kulağınızın üstüne yatmayın.