digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Görselde deniyor ki 2008-2018 arası Biontech hiç bir şey üretmedi. Bu yalan.
https://biontech.de/how-we-translate...ctual-property
Adamların tüm hakları kendilerine ait 200 patentleri var.
Ayrıca haklarını başka şirketlerle paylaştıkları da ortak 100 patentleri var.

Adamlar 150 milyon euroluk bir yatırım alarak kurulmuşlar.
Asıl amaçları mRNA teknolojisini kullanabilecekleri uygulama alanları geliştirmek.
Aşı da bu alanlardan biri.
Adamlar 2008-2018 arası mRNA tabanlı aşı geliştirmek için uğraşmış bir ton patent almışlar.

2018'de corona yokken pfizer gibi bir dev ile mRNA tabanlı bir grip aşısı geliştirmek için ortaklığa gitmişler.
Ama corona çıkınca bu grip aşısı meselesi rafa kalktı ve tüm kaynaklarını covid aşısına ayırdılar.

Yani adamlar 2008'den beri aşı geliştirmeye çalışıyorlar, patent alıyorlar.
Ve birileri de diyor ki 1,5 senede aşıyı nasıl geliştirdiler.
Adamlar o aşıyı geliştirecek teknikleri 10 senede geliştirdiler o yüzden bu kadar hızlı aşı geliştirebildiler.
Ve 2008-2018 arası büyük resmi görenlerin iddia ettiği gibi hiç bir ürün ortaya koyamadılar değil.
Adamlar yüzlerce patent aldılar. Ve corona yokken dünya ilaç devlerinden biri ile başka bir aşı için ortaklığı kurdular.
Grip aşısı olsaydı bu kadar çok gönüllü denek olmayacaktı ve servetlerine servet katamayacaklardı. İşin içerisinde Bill Gates varsa orada durup düşüneceksin.

Burada mevzu patent almak değil. Herkes bir şekilde patent alıyor. Her alınan patent başarılı sonuç alınacağı anlamına gelmiyor.

Bu arada yazılmadan söyleyeyim AŞI KARŞITIYIM. Daha doğrusu covid-19 aşısı karşıtıyım. Kimsenin sorumluluk almadığı, gönüllü kobay olarak imza topladığı bir aşıyı olmak istemiyorum. Gerçekten üstünden 2-3 sene geçer, ciddi veriler toplanır en başta gider olurum. Ama bilim adamları bile 3 seneden önce aşı çıkamaz, 2 senede zaten pandemi biter diyor ama şimdi herkesi aşıya davet ediyor. Bilime karşı çıkmayın deyip kendi söylediklerini yalanlıyorlar.

Sağlık Bakanlığı'da öncesinde vaka sayısı paylaşmıyordu. Sadece hasta sayısı yazıyordu. Çok sonra vaka sayısı da yazmaya başladı. Ama şimdi de vaka, hasta ve ölüm sayılarında kaç kişi aşılı, kaç kişi aşısız, kaçı ilk dozu, ikinci dozu, üçüncü dozu vurulmuş, kaçı biontech, sinovac, turkovac aşısı olmuş onları da yazmalı. Yazsın ki hakikaten aşının koruyuculuğu varsa insanlar güvenip vurulsun yada işe yaramadığı ortaya çıkıyorsa boştan yere aşı vurulmasın. Burada amaç insanları virüsten korumak mı yoksa aşı şirketlerini zengin etmek mi?

Son olarak, geçen de aşı karşıtlarından Twitter da popüler bir adam gitti markete maskesiz girdi. Orada çalışan ile kavga etti. Çalışan kişi de belki memnun değil ama şartlar bu. Orada ağız dalaşı yapıldı. Onu hiç tasvip etmedim. Ben berberde bile halen maskeli traş oluyorum.