güzel kardeşim, ben başvurdum 40 bin tl hibe çıktı, ama kullanmadım. öncelikle kursuna git, yazıl, 20-30 kişilik bir sınıfta kurs alacaksın. püf nokta, sana sorulduğunda ne iş yapacaksın diye?

diyeceğin şu : üretim odaklı bir iş, ben kuru kahve dükkanı açacağım diye başvurdum, ama amacım, kuru kahve dükkanı açıp, çal kahve şu bu satış odaklı yapacaktım, ve yine soracak kimlerin parası var? sen kesinlikle, benim her şeyim hazır, param da hazır , alacağım yerler hazır, anlaştığım dükkan tamam, yani paralı gözükeceksin, param var diyeceksin. çünkü bize sınıfta hoca açıkca dedi, sordu : kimlerin parası var? 20-30 kişiden 6-7 kişi el kaldırdık, diğerlerine aynen şunu dedi, arkadaşlar k.bakmayın bu 6-7 arkadaşa kesinlikle hibe çıkar dedi. burdan da şunu anlayabiliriz, paran varsa kazanıyosun hibeyi. parasız veya üretim odaklı olmayanlara pek çıkmıyor. benim zamanımda öyleydi, şimdi nasıl bilmiyorum.

ha diyeceksiniz o zaman bu hibenin amacı ne, tamamen haklısınız, ama parasız bu devirde birşey olmuyor. devlet para veriyor ama, parası olana daha çok yakınlık gösteriyor gibi, çünkü parası da var hevesli yapacak bu işi. ve sakınlıkla hileye başvurma, kimisi şey yapıyordu o zaman yada yapacağını söylüyordu, işte dükkana alacağı eşyaları, anlaşmalı yerlerden ödemiş gibi sıfır faturasını gösterip, ikinci el alma olayı falan, bu tür şeyler için mütefitşler var.

hakkında hayırlısı olsun, dediğim gibi paran hazırmış gibi davran. ve kesinlikle üretim odaklı bir fikir ile git. kesin alırsın.