cengizclskn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Search, Google Irland (Adsense), Youtube, Android, Adwors Google Cloud vs... bunlar aynı şirket değil, bunların hepsi ana holding olan Alphabet'in iştiraki olan farklı şirketlerdir. Siz geliri bir sosyal ağdan elde etmiyorsunuz. Trafik elde ettiğiniz Google Search sosyal ağ değil ticari bir arama motoru, gelir elde ettiğiniz adsense sosyal ağ değil, ticari reklam ağıdır. Google Plus sonlandırıldığından bu yana Alphabet'in elinde metin paylaşabileceğiniz sosyal ağ olarak sadece Blogger kaldı. Buradan elde edilen gelirlerde zaten kanun kapsamında.
Son olarak, Youtube premium üyeliğim var bana fatura kesen ayrı bir şirket, Adwors'tan reklam çıktığımda bana fatura kesen ayrı bir şirket, Adsense'den bana ödemeyi yapan farklı ünvanda farklı bir şirket, cloud hizmetinde fatura kesen başka bir şirket. Nihayetinde ödeme aynı yerden gelse de Yotube ve Blogger kazançları kanunun öngördüğü sosyal ağlardaki paylaşımlardan kazanalınan, sosyal ağ ortamından kazanılan adsense geliridir. Kişisel internet sitelerinden kazanç ise, kanunda açıkça kişisel sitelerinden paylaşılan sosyal içeriğin ikincil amaç olduğu adsense geliridir.
Bu mantıkla inceleme sürecine giren sitenin tüm verileri Blogger'a aktarılırsa sorun ortadan kalkar..

Saçma bir kanun ve yan yol çok. ilerde düzelteceklerdir.