Jouns adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Söylediklerinizin büyük bir kısmına katılmakla beraber ticari faaliyet gösteren birisine özelden yazılıyorsa buyrun nasıl yardımcı olabilirim? demeli daha sonrasında kendi ile alakalı değilse bu hizmeti vermiyorum ya da ücretli cevaplarım demeli. Direk olarak ben danışmanlık hizmeti vermiyorum diye nezaket dışı bir davranış ile cevap verirse kusura bakmayın ben o adama 1 krş para kazandırmam.
Bak değerli hocam senin hayatta bazı tecrübelerin var ve bu tecrübelere göre yargı dağıtıyorsun. Ben bu şekilde davranan bir adama 1 kuruş kazandırmam diyorsun. Son derece haklısın. Senin para kazandıracağın mal hizmet alacağın insanlardan beklediğin kıstaslar var.

Peki madalyonun diğer tarafındaki adamın beklediği kıstaslar yok mu? O adamda bir hayat yaşıyor ve tecrübeler biriktiriyor. Ve bu tecrübelere göre onun da müşteri seçme hakkı var. Daha önce soru sorarak bu adamı bunaltan vaktini çalan bir sürü adam olmuştur. O da faturayı sana kesmiştir.

Yani ortada yakınılacak bir şey yok. Buradaki satıcıların yıllara dayanan tecrübeleri var, kim alıcı, kim sorucu, kim çakal bir süre sonra alıyorlar. Bu forumda çakal çok o yüzden artık kimse bilgi vermiyor. Adam mesaj atıyor öğrenciyim abi sayfam kapandı nasıl açarım param yok diyor. Adama sayfasını nasıl açacağını söylersen ve sayfasını açarsa ertesi gün satış konusu açıyor KAPANAN SAYFALARINIZ AÇILIR diye. O yüzden insanlar bildiklerini paylaşmıyorlar.

Ticari faaliyet gösteren insanların nasıl davranması gerektiği kendilerini ve kendi ticari geleceklerini bağlar. Müşterilerini küstüren adamlar tepe taklak gider. Ama tok esnaflar da mevcut ve onlar da müşteri seçiyorlar. Sen nasıl kafana uymayan adama para kazandırmak istemiyorsan. Bazı satıcılar da beğenmedikleri adama iş yapmak istemiyorlar. Yani ortada tartışılacak bir konu yok.

Adam terbiyesizce bir şey söylemedi, hakaret etmediyse burada açtığın konu yersiz sayılır. O seninle çalışmak istememiş, sen böyle adamlara 1 kuruş kazandırmak istemiyorsun. Yani 2 tarafın da istediği olmuş. Win win durumu var.