Merhaba arkadaşlar,
Dün WhatsApp üzerinden Hindistanlı biri mesaj attı, reklam yapabilirim diye, kanalının izlenmeleri iyiydi, kabul ettim. Videoyu hazırladı ve liste dışı olarak yükledi. Bende parasını gönderdim. kripto olarak gönderdiğim için kesinti yapmış. 1 dolar az gitti. Bu da parayı yolla vb. dedi. minimum 10 dolar gönderildiği için bu sefer böyle olsun dedim. Sonra tamam dedi videoyu yarın paylaşırım dedi.
Yarın oldu, videoyu paylaşmadı vb. 2 saat öncesine kadar yazdım görüldü attı sadece. Sonra, videoyu paylaşırsan kalan ücreti de öderim dedim. Tamam dedi ve paylaştı. Ama kanalı sadece dolandırmak üzere yapılmış bir kanalmış. Sahte izlenme vb. yapmış. bunu anladım, Sonra, bilgilerini almak için ödeme yapacağım dedim ve banka bilgilerini aldım, numarasını almak için numara da lazım dedim. Kullandığı numara ona ait değil belli çünkü. Bilgilerini kaydettim duruyor bende.
Verdiğim parada değilim, bu dolandırıcının cezasını almasını ve başkalarını dolandırmasını istemiyorum. Bunu nereye şikayet etmeliyim? dava açmak vb. uğraşmak istemiyorum ama şikayet ettiğimde bir sonuç olmayacak biliyorum. Nereye bildirirsem bir sonuca varırım? bu tip insanlar çok ama başkaları da para kaptırmasın. Mail bulup öyle mail atıyorlar, izlenmeleri de iyi, 3-4 ay öncesinden, her video 20 30k izlenmiş. Her türlü oyuna gelir insan.
Merak edenler için reklam için 250tl bir ücret ödemiştim.
O işten Bir şey çıkmaz hocam. Şikayet edeceğiniz bir merci yok galiba. Sahıs Türkiye'de mi hocam?