Forumda insanlara şahsi mesaj atıp soru sorarsanız bunun adı danışmanlıktır.
Bilgi istediğiniz kişi ticari faaliyette bulunan bir insan ise, işi gücü yoğun bir insan ise size vakit ayırmak için sizden ücret isteyecektir.
Hele hele bu kişinin üzerinden para kazandığı bilgiyi rica ederek size ücretsiz söylemesini öğretmesini bekleyemezsiniz.
İnsanların çoğu burada bir birine şahsi yardım etmek için bulunmuyor.
Daha önce tanışmadığınız ve boş zamanı olmayan bir insan sizin şahsınıza özel bir bilgi ve açıklama yapmak zorunda değil.
Eğer bir sorunuz varsa forumda konu açarsınız. İnsanlara özel mesaj atmazsınız.
Bu konuya o an vakti ve bilgisi olan üyeler yanıt yazarlar.
Bu soru ve cevap forumun veritabanında kayıtlı kalır google arama sonuçlarına girer.
Böylece aslında sana bir cevap verilmiş olmaktan öte bu bilgiyi internette arayanlara bir kanyak yaratılmış olur.
Forumlar sosyal medya mecrası değildir, özel mesajla tanımadığınız insanları bunaltmayın.
Özellikle işi gücü olan ve ticari faaliyet gösteren insanlara afedersiniz bir şey sorabilir miyim dediğinizde hayır yanıtını alma ihtimaliniz yüksek.
Bir insan size yardımcı olmadığında da foruma gelip başka bir konu açarak yakınıyorsunuz.
Siz forumu forum gibi kullanmalısınız.
Forumda şahsınıza özel yardım istemezsiniz konu açarsınız.
Böylece o konuya yanıt verip vakit harcayan insan sadece sizin şahsınıza değil o sorunla karşılaşacak diğer insanlara da yardımcı olur.
Forumda tüm yardım talepleri garip şekilde whatsap üzerinden PM üzerinden dönmeye başladı.