Cnkrt2 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam biraz esprili olacak ancak o zamanlar 20li yaşlarımın başında olduğum için biraz daha enerjim ve heyecanım fazlaydı. Bu nedenle ilgilenirken yorucu olsa da karşılığını alıyor olmak mutlu ediyordu.

Şimdiye kıyasla eskiden paravan bloglara 1-2 ay odaklanıp hatta bazen sadece 1 ay kadar odaklanıp geliştirmek ana site için yeterli oluyordu. Daha sonrasında her içerik için ayrı ayrı paravan bloglardan makale ile anahtar kelimeye link kasmak zorunda kalmamaya başlıyordum. Bu nedenle max 2 ay kadar bir ilgi yetiyordu diyebilirim.

Kadın hastalıkları üzerine bir web sitem için yapmış olduğum çalışmalara ait bir örnekleme gerekirse ;

X hastalığın tedavisi üzerine bir içerik ana siteme ekleyip daha sonrasında paravan bloglarımda tek tek bu hastalığa ait;
X hastalığının belirtileri, X hastalığının tedavi yöntemleri, X hastalığı hakkında yorumlar, videolar vesaire diye bu varyasyonu arttırarak makaleler ekliyordum.

Başlarda bunlar için %100 özgün yazmam gereksede sonrasında diğer web sitelerinden alıntılayıp kaynak göstererek paylaşmaya başlıyordum ve paravan bloglarımın değerinde, hitinde bir kayıp yaşamıyordum. Ve alıntıladığım içerikte ana sitemdeki yazı için anahtar kelimeler ile birkaç link çıkışı yapmam yetiyordu.

Açıkçası bir süre sonra zaten paravan bloglarda oturduğu için sadece kopya içerik ile anahtar kelimeden link çıkışı yapmam yetiyordu bana. Ve öncesinde yaptığım gibi fazla emek sarfetmeme gerek kalmıyordu.
Gerçekten güzel yöntemmiş hocam ellerine sağlık. Bilgiler için teşekkür ederim.