Cinleri mosat kullanıyor diyenler var mesela. Madem mosat kullanıyor biz müslümanlar neden kullanmıyoruz?
Hocaların cinleri varmış ama ne hikmetse hepsi bizi soymaya çalışıyor. Cinci hocaların %99 u paracıdır.
Bizim arkadaşın abisinde rahatsızlık var, uzaylılarla konuştuğunu sanıyor. Yanına git devamlı kendi kendine bir şeyler geveliyor.
Kimseyle muhattab olmaz öyle oturur ve konuşur hep. İnsanlar buna cin çarptı vs. diyor.
Mesela John Ness var, AKıl Oyunları filmi çekildi. Olmayan kişileri görüyor ve hatta onlarla arkadaş oluyor.
Bir evde 2 sene beraber yaşıyor ev arkadaşıyla aama öyle biri yok. Biz buna cin deriz ama tıpta ismi paranoid şizofrenidir.
O kadar çok rahatsızlık var ki mesela kendi ayaklarını kesmek isteyen ya da kollarını kesmek isteyen insanlar var.
Bu ayak bana ait değil kesmem lazım diyor. Kestiğinde üzerinden büyük bir yük kalkıyor. Yani kestirenler olmuş mesela ya da kendisi bıcakla kesmeye calısıyor vs.
Her şeye cin demek mantıksız. Uykuda karabasan dediğimiz olayda uyku apnesi deniyor.
Cinlerin varlığını inkar etmiyorum ama insanlar üzerinde de çok fazla hüküm süreceklerini sanmam, Allah izin vermez gibime geliyor.
Ben mesela 6. sınıf ile 9. sınıf arası tam 3 sene boyunca geceleri cinli rüyalar gördüm. 1 gecede en az 20-30 kabus görüyordum.
Artık o kadar bıkmıştım ki uyumak bile istemiyordum. Ama sonra kendi kendine düzeldim.
5 sene önce de devamlı karabasan denen şey geliyordu. Uyku apnesi de olabilir Her ay 2 kere kesin oluyordu.
Şu an yılda 1 defa oluyor belki. Sanırım insanın psikolojisiyle alakalı bunlar.
Yani çok fazla düşünürsen ya da moralin bozuk olursa, psikolojin sorunluysa bu tür şeyler daha çok oluyor.
Hocam herşeyi psikolojik terimlerle açıklamıssın cinlerin insanlara zarar vermesine Allah izin vermemissin demişsin onlarda da nefis var mesela senin bi kötülük yapmana Allah engel olmuyor kendi iradene bırakmış? onlar da öyle mesela