Merhaba arkadaşlar sorumun daha anlaşılır olması için bazı şeyleri madde madde yazacağım.

1. Türkiye'de şahıs işletmem var. (Şu an para kazanmıyor.)
2. Türkiye'de bir şirkete hizmet veriyorum, sigorta + maaş şeklinde üzerimde görünen resmi bir işlem var.
3. Londra'da bir şirketim var. Londra'da sanal ofisim ve global'e hizmet veren bir web sitem var. (Türkiye ile hiçbir bağlantısı yok)
4. Wise hesabım var. Londra'dan kazandığım para Wise'a geliyor.
5. Wise bana Visa kart temin etti. Paramı Türk bankalarına sokmadan kullanabiliyorum.
6. Yatırımlarım Binance Global üzerinde. Buradan da Türkiye ile hiçbir bağlantım yok.

Sorum şu, Türkiye'deki şirketimi kapatsam. Türkiye'de yapacağım işlere Londra'dan fatura kessem. Türk bankalarını sadece faturalarımı ödemek için kullansam. Türkiye'den kazandığımı da direkt Wise ile yurtdışına çıkarsam. (Malum paramız eriyor burada) Bu gibi bir uygulama ile ne gibi sorunlar çıkar önüme?

Notlar:
- Türk hesaplarımda sadece faturalarımı ödeyeceğim.
- Türkiye'deki para transferleri için Wise TR ibanını kullanacağım.
- Londra'da yeniyim. İlerleyerek öğreniyorum. Atladığım bir şey de olabilir.

Bu işteki niyetim de şu: Türkiye'de artık neredeyse hiç fatura kesmiyorum. Şahıs şirketi bile olsa hiç girdisi olmasa (Sanal adres, Muhasebe, Defter, Vergiler, Oda) yılda 8-10k gideri oluyor. Ancak arada bir iş yapıyorum ve fatura kesmem gerekiyor. Ülkemdeki bankalara da güvenmiyorum. Olası bir ekonomik çöküşte insanların parasını bloke edebilirler gibi hissediyorum.