alcaym adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
D A N I Ş T A Y
VERGİ DAVA DAİRELERİ KURULU
Esas No : 2019/1097
Karar No : 2021/184

"Kanun'da öngörülmeyen bir takım kayıt ve koşulların genel tebliğler ile getirilmesi suretiyle yasal bir hakkın kullanılmasının engellenmesi hukuken mümkün bulunmamaktadır."
Anlatmak istediğimi size anlatamıyorum ama olsun deneyeyim. Mahkeme işin içine girecekse süreç uzar haklı çıktığınız konular muhakkak olur ve kazanırsınız da zaten işiniz bu ben işinize laf etmiyorum. Siz benim söylemek istediğim noktayı atlıyorsunuz. İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz dediğim kısmı sanırım anlamıyorsunuz, tebliğde bu yazmıyor bir daha söylüyorum daha sonra mahkemeye vereceksiniz ve kazanacaksınız diyelim o zaman bu dediklerinizin bir kıymeti olur ve insanları doğru yönlendirmeye başlarsınız. Ama olan durum şu ki sizin konunuzu okuyarak tebliğde kabul edilmeyen bir konu için insanlar bundan faydalanacak ve daha sonra mahkemeyle uğraşmak zorunda kalacak ben buna üzülüyorum. Forumun teması gereği karanlık kullanıyorum maddeleriniz karanlık gözüküyor sadece baş tarafı beyaz gözüküyor konunuzu yanlış anlıyor insanlar açıkca yazın konunuzda bundan yararlanacaksınız fakat bu şuan tebliğde yok mahkemeyle bundan yararlanacaksanız yararlanın diyerek çünkü konununuz anlaşılmıyor fontlarla alakalı sorun var. Daha konunun tamamını alt maddeyi okumadan sadece başını okuyarak bile bu istisnadan yanlış yararlanacak insanlar var bu yanlış yönlendirmeyi düzeltmeniz gerekiyor. Maalesef insanlarımız tebliğ okumayı bilmiyor siz şuan konu açtığınız için kayıtsız şartsız daha konunun tamamını bile okumadan inanacak birçok insan var.