Cetain adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Detaylı mesajınız için teşekkür ederim, benim yaşadığım acı bir SMM faciasından aylar sonra bu konuya denk geldim ve ilk defa düşüncemi paylaştım. Bilgisiz ya da karalayacak, heves kıracak bir insan değilim, öyle şeylerle uğraşmam. Her sistem satılır, her site satılır ama temizini bulmaktan bahsetmek istedim ben biraz. Yani bence gelirli bir iş modeli satılıyorsa ya kişi o gelirin üstüne çıkamayacağına ikna olmuştur ya da sektörden vazgeçiyordur. Her iki durum da alıcı kişi için olumsuz sonuç doğuruyor. Şahsen elimde gelirli bir iş modeli olsa ve toplu paraya ihtiyacım olsa, elimdeki gelirli iş modelini satmak yerine üstüne biraz daha düşerim. Benim şahsi görüşüm bu. Kimseyi karalamıyorum, kimsenin hevesini kırmıyorum. Sizin şahsi görüşünüze saygı duyuyorum, umarım siz de benim görüşüme saygı duyarsınız.
Görüşünüze zaten saygı duyarım fakat ne yazık ki katılmıyorum. Üyenin profiline bakarsanız 16 yaşında bir arkadaş. Belliki hevesi var ve yardıma ihtiyaç duruyor. Uyarmak farklı birşey sektör üzerinden algı yapıp kazançlı olsa niye satsın demek çok farklı birşey. Herkesin bir tecrübesi olmuştur elbet ama bu tecrübeler farklı sonuçlar doğurur aynı değil. Benimde bir smm panelim var ve aylık en az 2000₺ civarı satış gerçekleşiyor 500-1000₺ gibi bir kazanç kalıyor ve bu kazanç beni tatmin etmiyor bunun yerine 5.000-7.000₺ ye yani smm panelin bana bırakacağı en az 8-12 aylık bu süredeki toplam parayı ben tek seferde alıp başka bir işe harcayıp belki buradan aylık kazancımı en az 2.000₺ olacak şekilde yeni bir işe atılabilirim. Bunu kimse bilemez o yüzden bence bir gencin hevesini kırmak yerine sektör hakkında bilgi sağlayıp tecrübe edinmesine yardımcı olmalıyız.

İyi forumlar dilerim.