Video izliyorum şuanda açtım, teşekkürler bu arada bilgi sahibi olalım en azından.
İzleyin hocam tebliğ de net olmayan yerler var. GİB bile net bir şey diyemiyorken vergi daireleri kesin karar mercii olamaz. Tebliğ de anlaşılmayan bir nokta da şu:
İkincil ve yan hizmet olursa reklamlar kapsamdışı oluyor diyor. Yani sen özel sponsor reklam alırsan sitene bunu vergi vermeden ödemesini alırsan, üstüne bir de ikincil ve yan amaç olarak adsense eklersen bu istisna dışı olur diyor. Bu anlam çıkıyor. Aslına bakarsan buradan bile web sitelerin çoğunun dahil olduğunu anlarsın hadi bunu yanlış yorumladık diyelim;
Peki sosyal ağ sağlayıcısı kapsam içinde demek ki web sitelerin hepsi kapsamdışı olamaz. Bunun için üçüncü taraf vs paylaşım yaparsa diyor yani forumun olursa ben seni istisnaya alırım diyor, açın abi forumunuzu bir şeyler paylaşın bitti bu kadar vermiyor mu istisnayı tüm bunlara rağmen seni mahkemeye vereceğim de ödemeni almaya devam et git ziraatten aç hesabını mahkemede haklı çıkacaksın bu kadar basit. Hakkınızı arayın. Gidip şahıs şirketi açmayın.